Tannpuss på hund - slik gjør du det

Hvordan pusser jeg tennene på hunden? Som oss mennesker må hundene også passe på tennene sine for å forebygge tannstein, tannløsning og andre problemer i munnhulen. Regelmessig tannbørsting er det beste du kan gjøre for hunden din for å unngå problemer. Her er noen gode tips om hvordan du skal få det til!

Rene, sunne tenner er like viktig for hunden din som for deg. Bortsett fra å gi ubehag og smerter, kan dårlig munnhelse også gi illeluktende ånde. Hvor fort tannsteinen bygges varierer fra hund til hund. Gjør det til en vane å sjekke munnen til hunden din regelmessig, og tilpass pussingen etter din hunds behov.

Om du vil bruke en tannpasta, er det mange hundeprodukter på markedet. Disse gjør pussingen enklere med sin smak av lever, kyIling eller andre lekre saker.  

Har du en stor hund, kan det være lurt å være to, I alle fall til hunden blir vant med pussingen. En kan støtte hundens hode mens den andre pusser.

Slik gjør du det:

  1. Bruk en myk tannbørste eller en fingerbørste som tres på fingeren. Bruk tannkrem for hund eller litt vann.
  2. Start med fortennene og job deg bakover til jekslene.
  3. Puss med små sirkelbevegelser. Vær særlig nøye ved tannkjøttranden og pass på at de bakerste jekslene blir pusset også.
  4. Ta det med ro I begynnelsen så hunden får tid til å venne seg til børstingen.
  5. Belønn hunden din med en godbit etter at dere har pusset tennene.
  6. Puss regelmessig, helst hver dag, og I alle fall flere ganger I uken.

     

Ta kontakt med veterinær

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.