Hva skal jeg gjøre om katten blir bitt av huggorm?

Bitt fra huggorm forekommer. Det ser ut til at katter blir bitt langt sjeldnere enn hunder, men i tilfelle katten din er bitt, må du vite hva du skal gjøre.

Er katten din blitt bitt av en slange?

En vanlig misforståelse blant katteeiere er at slangebitt ikke er farlig for katter. Det er ikke sant. I milde tilfeller kan katten bare bli hoven på bittstedet. Men i mer alvorlige tilfeller kan det oppstå skade på kattens indre organer, som lever, nyre og hjerte. Hvis katten ikke får riktig behandling og medisiner i tide, kan den i verste fall dø.

Bittet

Vanligvis blir katter bitt i ansiktet eller labben/forbenet. Kattens reaksjon avhenger av hvor mye gift huggormen injiserer. Ormebitt er normalt veldig smertefullt og kan være livstruende hvis det oppstår større forgiftning.

Symptomene

Normale symptomer etter et huggormbitt er kraftig hevelse og ømhet i området rundt bittet, etterfulgt av at katten blir slapp. For katter er det farligste stedet å bli bitt i poten, siden kattens bevegelser får giften til å spre seg raskt i kroppen via blodsirkulasjonen.

Hva skal du gjøre? 

Hvis du mistenker at katten din er blitt bitt av en huggorm, er det viktig å handle raskt, men hold deg så rolig som du kan. Hold katten din som så rolig som mulig ved å bære den. La den ikke gå rundt p egenhånd, men ta den til veterinæren så raskt du kan.

Behandling

Veterinæren din vil avgjøre hvilken type behandling som er nødvendig for katten din. Behandlingen avhenger av kattens symptomer og hvor påvirket den er av huggormens gift. I alvorlige tilfeller plasseres katten for observasjon og får behandling som intravenøst væskedrypp og smertelindring.

Ikke nøl med å kontakte oss hvis du har spørsmål angående huggormbitt og hva du skal gjøre.

Ta kontakt med veterinær

Last ned AniCura-appen


Så har du en AniCura-veterinær med deg i lomma uansett hvor du er, hver dag mellom 0700 og 2200.

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.