Hvor man kjøper en katt

Enten du velger en rasekatt eller velger å tilby et hjem til en av naboens kattunger, er det en del ting man bør tenke på for å unngå unødvendige kostnader og sorger. Vi hjelper deg på veien når du skal velge hvor du kjøper en katt.Du har bestemt deg for å bli katteeier? Gratulerer! Kanskje har du allerede kjøpt et toalett og matchende mat- og vannkopper, et reise-bur og et klorebrett? Forhåpentligvis har du også bestemt deg for hvilken katterase du vil ha (hvis ikke, ta en titt på vår raseguide)

Alt som mangler nå er å finne katten din. Det er mange måter å kjøpe en katt på, og i denne artikkelen vil vi fokusere på 2 av dem: Å kjøpe fra oppdretter og adopsjon.

Dersom du bestemmer deg for å skaffe deg en kattunge, pass på at kattungen er minst 12 uker gammel, vaksinert og at en veterinær har utført en grundig helseundersøkelse.

Hvordan velge oppdretter

En ting som er viktig å huske på er at det å være oppdretter ikke krever noen utdannelse, derfor vil også kvaliteten og kunnskapen til raseoppdrettere variere. Mange er svært kunnskapsrike og erfarne, mens andre kanskje har sitt første kull. Du må derfor gjøre hjemmeleksen din slik at du har forkunnskaper!

For det første, kontroller at din oppdretter er medlem av den nasjonale rase-foreningen og at kattungene er godkjent og registrert. For det andre, besøk oppdretter og møt kattemor. Forsikre deg om at oppdretter er like dedikert som du tenker å være, og at kattemor har god helse og er godt sosialisert, og ikke minst har rene og hygieniske omgivelser. En frisk og sunn kattunge er nysgjerrig, livlig og har begynt å legge på seg.

Hvordan adoptere en katt

En ting er sikkert; det er flere katter enn det er katteeiere. Derfor, om du ikke ser etter en spesifikk rase, er det å hjelpe en katt fra Dyrebeskyttelsen eller lignende organisasjoner noe av det beste du kan gjøre. Men å tilby en katt et evig hjem krever mer enn at du bare møter opp på organisasjonens kontorer. Du burde være like kresen når du velger din adopsjonsorganisasjon som du ville vært ved valg av en oppdretter. Pass også på at katten har fått en grundig undersøkelse av en veterinær, og fått den medisinske hjelpen den trengte dersom den var skadet, og at katten nå bor i et trygt og rolig miljø. Sist, men ikke minst: pass på at organisasjonen også mener at katten du ønsker er en god match for deg. Noen katter kan ha traumer knyttet til sitt tidligere liv og disse kan da trenge ekstra oppmerksomhet og kanskje en erfaren eier. Vær nøye med å tilbringe tid med katten og se hvordan den takler at du koser og leker med den. En god regel er å tenke ut hvilke personligheter og karaktertrekk du ser etter før du ankommer organisasjonen. Det blir nok et vakkert vennskap!

Ta kontakt med veterinær

Last ned AniCura-appen nå!

Så har du en AniCura-veterinær med deg i lomma uansett hvor du er, hver dag mellom 0700 og 2200, hele året. I AniCura-appen får du raskt svar på viktige spørsmål, og med AniPlan får du ubegrensede besøk i AniCura-appen.
Les mer om appen

Vil du laste ned direkte?

Get it on Google PlayDownload on the App Store

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.