Hvordan finne navn til katten din

Det kan føles som et ubetydelig problem, men å velge det perfekte navnet til den nye katten din kan være ganske vanskelig. Det er en del ting å tenke på, og vi vil prøve å veilede deg gjennom dem.

Ved å gi katten din et navn styrker kommunikasjonen mellom katten og de andre familiemedlemmene, siden det sørger for kontinuitet i kommunikasjonen. Selv om du trenger å velge et navn, er det ikke nødvendig å skynde seg, husk at du kan komme til å bruke dette navnet i over 15 år. Likevel kan det være en god idé å velge et navn å holde fast ved det. Det er veldig forvirrende for katten din dersom du vil prøve ett navn, for så å endre det noen uker senere, når katten akkurat har begynt å venne seg til det. Det finnes mange gode kattenavn, du trenger kanskje bare litt inspirasjon for å finne det perfekte.

Ikke gjør ting komplisert

Et enkelt navn er ofte det beste, både for deg og for katten din. Hvis det er et veldig langt og komplisert navn, vil katten bli forvirret. I motsetning til hunder, vil katter respondere på eierens stemme og toneleie framfor det faktiske navnet. Husk også at du mest sannsynlig kommer til å rope navnet rundt i nabolaget, og at det kan ende opp med at katten ikke kommer inn hvis den ikke forstår at du roper på den. Det kan være fristende, særlig siden det er lettere å finne et originalt navn med mange stavelser, men det er bedre å velge et kort navn sånn at katten din responderer.

Tenk på de andre navnene i familien

En ting å ha i bakhodet er at kattens navn ikke burde være for likt de andre navnene i familien. For eksempel om du har en hund som heter Polly, er det ikke en god idé å kalle katten for Molly, siden det kan være forvirrende for katten.

Bli inspirert av kattens utseende

I gamle dager pleide foreldre å gi barna sine navn etter trekk i utseende deres. Selv om vi har gått bort fra det når det kommer til barna våre, er det fortsatt vanlig å navngi kjæledyr etter trekk i utseende deres.

Kanskje katten din har prikker eller “sokker”, eller striper som får den til å se ut som en liten tiger? En katt med rødaktig pels kan for eksempel hete Rust eller Rusty. Fluffy eller Puff kan bli bra navn for en katt som har lang pels.

Blir inspirert av personligheten til katten din

For å kunne gi katten navn etter personlighet, trenger du å kjenne den. Derfor bør du ikke stresse – vent til du får katten hjem til deg, og så bli kjent med kattens unike personlighet – kanskje du finner på det perfekte navnet ved å observere kattens oppførsel.

Oppfører katten seg som en keiser? Da er kanskje Cæsar det du bør kalle den! Hvis katten på den andre siden er litt klumsete og minner deg litt om en klovn er kanskje Goofy et bra forslag.

Favorittkarakter

Dette er sjansen din til å kalle opp noen etter favorittkarakteren i favorittfilmen, serien eller boken. Du har kanskje et navn du elsker, men ikke synes passer til barna dine – gi navnet til pelsbarnet ditt i stedet! Disney, Game of Thrones og Ringenes Herre har inspirert mange dyreeiere gjennom årene.

Andre interesser

Hobbyene dine kan også være en inspirasjon når du skal finne et navn til katten din. Du har kanskje et favorittlag innen sport eller favorittmat som kan gjøre navnevalget enklere?

Det viktigste er uansett at du velger et navn som du liker, og som katten din responderer på. Katten din bryr seg ikke om det er unikt eller vanlig. Og alltid husk på at du kanskje trenger å rope navnet høyt, så sørg for at navnet ikke er støtende på noe språk.

 

Ta kontakt med veterinær

Hvilken katt passer for meg?

Å velge riktig rase er avgjørende for et godt og livslangt vennskap. Kattens behov for pelspleie og dens medfødte kvaliteter og tilbøyeligheter må passe med deg og dine behov. Vår katterasevelger vil gi deg en pekepinn på hvilke raser som kan matche deg og din livsstil.
Ta testen her!

Last ned AniCura-appen nå!

Så har du en AniCura-veterinær med deg i lomma uansett hvor du er, hver dag mellom 0700 og 2200, hele året. I AniCura-appen får du raskt svar på viktige spørsmål, og med AniPlan får du ubegrensede besøk i AniCura-appen.
Les mer om appen

Vil du laste ned direkte?

Get it on Google PlayDownload on the App Store

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.