AniCura setter fokus på seniorer

Bestill en utvidet seniorundersøkelse i mars på alle våre klinikker. Les mer

Sjekkliste for katt – forberedelser for å ta imot en ny katt

Dagen nærmer seg for når ditt nye familiemedlem kommer til deg. Du gleder deg, og vil at alt skal være på plass. Her er en sjekkliste for hvordan du kan forberede deg til å få en ny katt.Kattungen er snart 12 uker gammel, og klar til å flytte hjem til deg. Eller kanskje du har skaffet deg en katt gjennom en omplasseringsorganisasjon? Uavhengig av om du skal få en kattunge eller en voksen katt, er det et par ting å tenke på før pelsklingen kommer til deg.

Tenk som en katt

Det å sette seg inn i kattens behov og hvordan den påvirkes av miljøet den lever i, vil hjelpe med å sørge for at katten din får et trygt og godt hjem. Et hjem som er tilrettelagt for katter er helt nødvendig for at den skal ha det bra.

Det første veterinærbesøket

Du har kanskje allerede mottatt dokumentasjon på at katten din har blitt vaksinert, ID-merket og kastrert. Hvis ikke, er et veterinærbesøk nødvendig. Vi anbefaler på det sterkeste at du ID-merker katten din, gjerne med mikrochip, særlig hvis den skal være utekatt.

Kastrering kan gjøres fra katten er seks måneder gammel. Forhør deg med veterinæren din for veiledning og informasjon om nødvendige vaksiner.

Fasiliteter som katten din trenger

Å sørge for at katten din har tilgang på friskt vann og mat, og en ren kattekasse på separate steder er en selvfølge. Men det er også andre ting som er essensielt for kattens velvære og livskvalitet. Eksempler på dette er:

  1. Et fint sted å sove. Dette kan være i en katteseng eller et bur, på sofaen eller sengen din. De fleste katter foretrekker høyder, og vil trives best med et hvilested over bakkenplan, hvor den kan slappe av og se hva som skjer under seg. Hvis det er mulig, er det fint å få med et pledd fra kattens tidligere hjem for at den skal få følelsen av trygghet når den kommer til deg.
  2. Et trygt sted. Katter trenger steder hvor den kan trekke seg tilbake, slappe av og føle seg trygg. Hvis du får en nervøs katt, er disse plassene svært viktige og må respekteres.
  3. Leker. Du har mest sannsynlig skaffet en haug med morsomme leker allerede. Hvis ikke, kan det være lurt å gjøre det! Katter elsker nemlig å leke, og det er en perfekt måte å få utløp for energi og brukt sine instinkter. Det er også en fin mulighet for deg å ta del i det katten gjør, og for dere to å knytte et sterkere bånd. Husk på at du må bytte ut lekene innemellom for at katten skal opprettholde interessen.
  4. Klorestativ. Hvis du bryr deg om møblene dine, så er et klorestativ helt nødvendig, særlig hvis du har innekatt. Katten vil instinktivt kvesse klørne sine og markere teritoriet sitt ved å klore på ting. Ved å lære katten til å bruke et klorestativ, vil katten være fornøyd, og du vil spare penger og frustrasjon.
  5. Reisebur. Noen ganger vil det være nødvendig å ta med katten på reiser, eller ta den til veterinæren. Da er det viktig å ha et bur som er sikkert og trygt, og som har et lokk du kan åpne for å få enkel tilgang til katten. Pass på å trene på å være i buret, sånn at reisene blir så smidige som mulig.

Sørg for trygge omgivelser

Hvis dette er din aller første katt, kan det være lurt å ta en rask gjennomgang av hjemmet ditt for å se etter potensielle farer. Husk at katter er spesielt flinke til å hoppe og klatre, og vil utforske hyller, vinduskarmer og kjøkkenbenker. Sørg for å fjerne farlige ting og giftige planter, og prøv å ikke ha saker som øreplugger, tråder, nåler liggende fremme. Giftige planter du bør unngå er azaleaer, tulipaner, liljer, krysantemum, julestjerne og amaryllis.

For å øke kattens velvære i nye omgivelser, etter forandringer hjemme, eller for å forebygge kloring og urinmarkering kan du installere en diffuser som Feliway diffuser. Dette er et produkt som avgir syntetiske katteferomoner som skal virke beroligene på katter.

 

Ta kontakt med veterinær

Last ned AniCura-appen nå!

Så har du en AniCura-veterinær med deg i lomma uansett hvor du er, hver dag mellom 0700 og 2200, hele året. I AniCura-appen får du raskt svar på viktige spørsmål, og med AniPlan får du ubegrensede besøk i AniCura-appen.
Les mer om appen

Vil du laste ned direkte?

Get it on Google PlayDownload on the App Store

Hvilken katt passer for meg?

Å velge riktig rase er avgjørende for et godt og livslangt vennskap. Kattens behov for pelspleie og dens medfødte kvaliteter og tilbøyeligheter må passe med deg og dine behov. Vår katterasevelger vil gi deg en pekepinn på hvilke raser som kan matche deg og din livsstil.
Ta testen her!

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.