Når trenger katten ormekur

Katter som går ute og har tilgang til å jakte, får i seg parasitter fra byttedyr. Men dette er ikke den eneste grunnen til å behandle katten mot innvollsparasitter.

Ormekur til kattunge

Enkelte innvollsormer kan smittes fra mor til kattunge via morsmelken, og derfor anbefaler vi at kattunger behandles jevnlig mot innvollsorm det første året. Behandlingen er reseptbelagt og må kjøpes på apoteket eller gis av veterinær. Vi hjelper deg med resept ved behov​.​

Vi anbefaler følgende behandling mot orm det første året:​

  • 2, 4, 6, 8 og 12 ukers alder
  • Deretter ved 6 måneder og 12 måneders alder

Ormekur til voksen katt

Hvor ofte en voksen katt skal ha ormekur avhenger av om katten er innekatt eller om den går ute. En innekatt vil kun trenge ormekur i de tilfellene det påvises orm i avføringen.

For katter som går ute og tar mus, rotter og småfugler anbefaler vi jevnlig ormekur; vår, sommer og høst kan være nødvendig. Katten må også behandles dersom du ser orm i avføringen eller oppdager riskornlignende hvite ledd i kattens pels rundt analåpningen. For katter som ikke jakter, vil behovet være mindre.

Har du en kattemor der kattungene fremdeles dier, bør mor behandles samtidig med ungene ved 2,4 og 6 ukers alder. Informer veterinæren om at katten har kattunger, slik at du kan få resept på et passende preparat.

Ta kontakt med veterinær

Har denne artikkelen hjulpet deg?

Velg det som passer din situasjon eller skriv selv. Vi setter stor pris på tilbakemeldingen din.

Takk skal du ha!

Det setter vi stor pris på

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.