AniPlan Hund

Hos AniCura er friske dyr og fornøyde dyreeiere vårt primære fokus, og derfor har vi utviklet AniPlan®. AniPlan® er en skreddersydd helseplan med forebyggende tjenester og behandlinger som er med på å holde hunden din ved god helse, og som reduserer risikoen for alvorlige helseproblemer. AniPlan® gir i tillegg god rabatt på ytterligere tjenester og produkter, samtidig som den bidrar til en regelmessig og nær dialog med din veterinær og dyrepleier. AniPlan® betales via et fast månedsbeløp.

Hva inngår i AniCura AniPlan®?

AniPlan® er utviklet for at din hund skal ha det godt. Innholdet er satt sammen av våre veterinærer for å forebygge sykdom og lidelser, men også for å kunne oppdage disse i et tidlig stadium. 

Følgende tjenester er inkludert i AniPlan basis:

 • Årlig helsekontroll med vaksine
 • Årlig helsekontroll med tannsjekk
 • Kloklipp og resepter er inkludert etter behov
 • Ubegrenset med konsultasjoner i AniCura-appen
 • Gratis direkteoppgjør ved bruk av forsikring
 • 10% rabatt på dyreforsikring hos Gjensidige
 • 30% rabatt på attestering av ormekur for utenlandsreise (medisiner kommer i tillegg)
 • 10% rabatt på tannrens

AniPlan pluss inneholder i tillegg: 

 • En konsultasjon
 • Blodprøve
 • Urinprøve
 • 15% rabatt på dyreforsikring hos Gjensidige
 • 10% rabatt på HD/AD-røntgen

AniPlan valp:

 • Anbefalte grunnvaksiner med helsesjekk, inkludert revaksinering ved 12 måneder
 • Junior- og tannkontroll
 • Konsultasjoner i AniCura-appen
 • Kloklipp
 • Resepter
 • 15% rabatt på forsikring i Gjensidige
 • 10% på HD/AD-røntgen ELLER patella-attest*

*Rabatt kan brukes etter at avtaleperioden for AniPlan Valp er over, dersom man fortsetter med AniPlan basis eller pluss i 12-måneder.

Som AniPlan®-kunde får du dessuten:

 • Rabatt på fôr og utstyr fra Non-Stop dogwear og Hurtta
 • Vektkontroll og ernæringsrådgivning

Men det viktigste av alt er at AniPlan® gir deg trygghet gjennom nær, hyppig og regelmessig kontakt med kyndig dyrehelsepersonell, og økt bevissthet rundt din hunds helse.

Hva koster det? 

AniPlan Hund basis koster kr 179,- ,valp koster kr 299,- og pluss koster kr 369,- per måned.

Prisen er rabattert for å gi deg lavere og mer forutsigbare veterinærkostnader gjennom hele livet til hunden din. Regnet ut fra gjennomsnittspriser* ved AniCura-klinikkene utgjør dette en besparelse på minst 30% som AniPlan kunde.

Vi har laget to forskjellige planer, AniPlan Basis og AniPlan Pluss med noe utvidet innhold. Snakk med personalet på klinikken om hvilken plan som passer best for din hund. Du tegner ditt AniPlan-abonnement hos AniCura. Første månedsavgift betaler du på mottatt epost, og deretter skjer videre betaling via autogiro (forutsetter at du har inngått avtale).

*AniCuras klinikker opererer ikke med felles priser, så besparelsen er noe høyere på enkelte klinikker enn andre pga. forskjellige ordinær-priser.

Hvordan fungerer det?

AniPlan® innebærer at din hund følger en plan for å bevare en god helse hele året, til en fast månedspris som betales via autogiro. I planen, som finnes både for hund og katt, inngår blant annet de viktigste undersøkelsene og vaksinasjonene som din veterinær vet at din hund har behov for.

Du vil også få råd og veiledning om hvordan du selv kan være med på å forebygge problemer og sykdommer, og kan stille spørsmål om det du lurer på eller bekymrer deg for. Med AniPlan® hjelper veterinæren, sammen med deg, din hund med å få de beste forutsetningene for god helse og et langt liv. AniCuras forhåpninger er også at AniPlan®, gjennom bedre forebygging og økt bevissthet rundt helse, vil føre til lavere kostnader for deg gjennom å minske behovet for mer omfattende behandling.

Helsekontroll og konsultasjon

Ved en helsekontroll gjør veterinæren en klinisk undersøkelse av hundens allmenntilstand. Veterinæren sjekker slimhinner og lymfeknuter. Øyne og ører vurderes, og tenner undersøkes. Du vil få informasjon om behov for videre undersøkelser eller behandling, hvis nødvendig. Kjønnsorganer, hud, pels og klør ses på, hjerte og lunger lyttes på. Små helseproblemer kan utvikle seg til alvorlige sykdommer hvis de ikke behandles, og prognosen er bedre jo fortere man griper inn. Å oppdage tegnene tidlig kan redde liv! Årlig helsekontroll er inkludert i AniPlan. Ved mistanke om at hunden er syk, kan det være behov for ytterlige undersøkelser og prøver for å diagnostisere og behandle. AniPlan Pluss inkluderer en konsultasjon. Denne kan brukes til videre utredning eller som første innledende undersøkelse hvis det er mistanke om at det er noe galt med hunden din og/eller ved behov for kontroll/oppfølging.*

 

*Konsultasjon ut over 15 minutter (dvs. utredninger), videre undersøkelser som f. eks røntgen, innsending av prøver til eksterne laboratorier og blodprøve utover vanlig helsesjekk (AniPlan Pluss), er ikke inkludert.

Vaksinasjon

Vaksiner forebygger sykdom. Kun friske dyr bør vaksineres, derfor foretar dyrlegen en helsekontroll før vaksinen settes. Årlig vaksine i henhold til WSAVA’s (World Small Animal Veterinary Association) retningslinjer inngår i AniPlan. I Norge vaksinerer vi mot kennelhoste, valpesyke,smittsom leverbetennelse og parvovirus.

AniCura-appen

I AniCura-appen velger du selv når du vil du vil treffe en AniCura-veterinær via chat, telefon eller videosamtale. En enkel måte å få både råd og omsorg – aldri lengre borte enn mobiltelefonen din.

Du kan bruke appen

 • når du ønsker rådgivning eller lurer på noe rundt ditt dyr, eller hvis du er usikker på om klinikkbesøk er nødvendig. Ved behov hjelper vi deg videre med henvisning til klinikk.  
 • Om du nylig har fått deg dyr og har spørsmål rundt ditt nye familiemedlem.  
 • Ved spørsmål om etterbehandling eller andre spørsmål som kan dukke opp etter besøk og/eller operasjon ved klinikk.  

Du har ubegrenset med konsultasjoner i appen inkludert i AniPlan - abonnementet.

Les mer om appen her

Blodprøve for å sjekke helsestatus

En blodprøve gir informasjon om status på indre organer, om blodprosent, samt om det er infeksjon i kroppen. Begynnende organsvikt kan ses på en blodprøve lenge før hunden utvikler kliniske tegn som er åpenbare for eier. Tidlig diagnose og igangsetting av behandling gir bedre prognose. En av ti hunder utvikler nyresykdom i løpet av livet, og eldre dyr er spesielt utsatt. Derfor anbefaler vi alle eiere med hund over 7 år å velge AniPlan pluss, hvor blodprøve er inkludert.

Urinprøve

Urinen sjekkes for funn av blod, proteinener, sukker eller krystaller som kan avsløre sykdommer som diabetes, nyresvikt, infeksjon mm. Urinprøve gir informasjon om sykdom på et tidlig tidspunkt. Behandling kan dermed settes i gang. I AniPlan Pluss er det inkludert analyse av en urinprøve. 

Tannkontroll

Mange hunder lider av tannproblemer uten at eier merker dette. Regelmessige tannkontroller kan avdekke problemer tidlig, slik at man kan sette inn tiltak. En årlig tannkontroll er inkludert i AniPlan. Hvis det avdekkes behov for ytterligere undersøkelser (f. eks røntgen) eller behandling (f. eks tannrens eller tanntrekk), vil du kunne avtale en videre behandlingsplan med din veterinær. Disse undersøkelsene og behandlingene er ikke inkludert i AniPlan, men det tilbys 10% rabatt på tannrens. 

Trenger man en vanlig dyreforsikring også?

AniPlan® inkluderer tjenester som skal være med på å legge til rette for god helse. AniPlan® er imidlertid ingen forsikring, og dekker ikke utgifter ved sykdom og ulykker. Vi anbefaler alltid å tegne en dyreforsikring som dekker uforutsette hendelser, uansett om du velger AniPlan® eller ikke.

 

Redigert av dyrepleier i AniCura, april 2023

Ta kontakt med veterinær

Last ned AniCura-appen


Så har du en AniCura-veterinær med deg i lomma uansett hvor du er, hver dag mellom 0700 og 2200.

Få rabatt med AniPlan

Som AniPlan-medlem får du 10% rabatt på fôr fra Royal Canine, Hill's og Specific. Du betaler også redusert pris for flere av våre andre kvalitetsprodukter.
Hva er AniPlan?

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.