Medisinering av hund

I forbindelse med et veterinærbesøk kan det være at du får resept på medisin som hunden trenger. Medisineringen er en del av behandlingen, og svært viktig for at hunden skal bli frisk.

Tabletter

Mange medisiner forekommer bare i tablettform eller som kapsler. Noen medisiner skal ikke gis sammen med mat, mens andre bør gis sammen med mat. Kapsler skal stort sett ikke deles opp.

Les medisinens pakningsvedlegg nøye!

Det pleier å gå bra å knuse de fleste tabletter og blande de i maten, men da må man være sikker på at hunden spiser helt opp. Den letteste måten å gi tabletter/kapsler er likevel å gi de direkte i munnen. Det fins tablettinngivere som kan gjøre det litt enklere. Er hunden veldig glad i mat kan det fungere å gjemme tabletten i en kjøttkake eller lignende.

 Hvordan gis tabletter?

  • Ta tak rundt nesa med pekefinger og tommel bak hjørnetennene. Bøy hundens hode forsiktig litt bakover.
  • Hold tabletten mellom tommel og pekefinger i den andre hånden.
  • Legg tabletten så langt bak på tungen som mulig. Til små hunder kan det være lettere å bruke en tablettinngiver.
  • Lukk munnen og hold hodet litt bakover samtidig som du stryker lett nedover strupen til tabletten er svelget. Iblant kan det hjelpe å gi litt vann i munnviken om hunden ikke vil svelge.

 

Flytende medisin

Flytende medisin kan ofte gis med skje. Om det er vanskelig finns vanligvis medisindoseringssprøyter på apoteket. For noen medisiner følger det med egen sprøyte. Husk på å ikke sprute medisinen rett ned i halsen. Da kan medisinen komme ned i luftrøret.

  • Hold hundens hode.
  • Løft leppen bak hjørnetannen og før inn sprøyten mellom tennene nærmest bak hjørnetannen.
  • Tøm sprøytens innhold langsomt.

 

En del flytende medisin kan med fordel gis på maten. Gi gjerne en mindre mengde mat først sammen med medisinen, så du er sikker på at hunden har fått i seg alt. Deretter kan hunden få resten av maten sin.

Ta kontakt med veterinær

Last ned AniCura-appen


Så har du en AniCura-veterinær med deg i lomma uansett hvor du er, hver dag mellom 0700 og 2200.

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.