Det er stor forskjell på mengden pelsstell

Hunder kommer i mange varianter og former, og når det gjelder pels er de forskjellige rasene svært ulike. Når du velger hunderase er det viktig at du tar hensyn til hvilken type pels hunden har og hvor mye tid du er forberedt på å bruke på pelsstell.

Alle raser har ulike lengder og struktur på pelsen, noe som krever forskjellig stell. Generelt innebærer en lang pels mer arbeid.

Velger du for eksempel en collie eller afghaner må du regne med nesten daglig pelsstell i form av børsting, samt hyppige bad for at pelsen ikke skal tove seg, og for at den ikke skal røyte ned hele huset. En hund med strihåret pels, som for eksempel strihåret dachs eller strihåret foxterrier, må som regel trimmes noen ganger i året. En slett- eller korthåret hund krever lite pelsstell, men tåler ikke kulde like bra og kan behøve beskyttelse når det er kaldt.

Spør gjerne hundeeiere som har en rase du vurderer, hvor mye tid de bruker på pelsstell, så du får et realistisk bilde av hvilke arbeidsmengder du må se for deg.

 

Redigert av veterinær i AniCura, februar 2023

 

Har du spørsmål om dette temaet?

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.