Ulike raser har ulike behov

Hver rase har sin spesielle mentalitet og er opprinnelig avlet frem for ulike oppgaver. Å jakte, gjete, vakte eller for eksempel spore opp vilt av ulike slag.

Disse egenskapene preger din hunds behov for daglig aktivitet. En del raser krever mer mosjon og trenger å jobbe for å ha det bra og en del hunder behøver å aktivisere luktesansen eller få mentale stimuli for å være tilfreds med tilværelsen og holde seg rolig i hjemmet. En understimulert hund kan på sikt bli en problemhund. Hunden går for å være menneskets beste venn, men du behøver også å passe på å være hundens beste venn gjennom å lytte til din hunds behov og finne en fungerende hverdag sammen.

Den vanligste "feilen" man begår, er å velge en hund som krever mer mosjon og aktivitet enn man selv har tid til. Da blir det ofte mye frustrasjon og irritasjon rundt hundens klonstante behov, i stedet for at det er hyggelig. Som det bør være! En hund tilpasser seg familien, men man kan ikke se bort fra hvilket aktivitetsnivå rasen er avlet opp til å ha. 

Har du spørsmål om dette temaet?

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.