Bør jeg velge stor eller liten hund?

Hunden er det husdyret som varierer mest i størrelse. Hvor stor hund du velger, bør du derfor tilpasse etter dine personlige forutsetninger.

Stor eller liten hund

Det er mange ting du skal tenke på!

Det er mange myter om at store hunder ikke trives i leilighet eller by, eller at små hunder ikke kan gå tur i skogen. Fakta er at hunder som får den kjærligheten, turen og aktiviteten de trenger, trives der familien bor, uansett om det er i leilighet, hus eller på gård. 

Men noen ting kan være nyttige å ta med i overveielsen. En stor hund krever noe mer plass både hjemme og i bilen. Store hunder krever mer fysisk styrke av den som skal gå tur med den, og dette kan være viktig å ha i tankene om alle i familien skal kunne gå tur med hunden. En del store raser er det bare en voksen som vil klare å holde i bånd. Men det fins også mange kraftige mellomstore hunder med mye styrke.

En liten hund spiser mindre enn en stor hund, og små hunder lever ofte lengre enn store hunder. Små hunder får raskere tannstein og du må gjerne beregne minst en tannrens i året allerede fra tidlig alder om du velger en liten eller miniatyr-rase.

Tenk på at en hund med jaktinstinkter vil jakte og en vakthund kommer alltid til å passe på. Det har absolutt ingenting med størrelsen å gjøre.

 

Redigert av veterinær i AniCura, februar 2023

Har du spørsmål om dette temaet?

Last ned AniCura-appen


Så har du en AniCura-veterinær med deg i lomma uansett hvor du er, hver dag mellom 0700 og 2200.

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.