Forberedelser før narkose og operasjon hos katt

Når din katt skal i narkose for en operasjon, er det viktig å gjøre visse forberedelser for at narkosen skal bli så bra som mulig for katten, og for å redusere faren for infeksjoner i etterkant.

Se AniCuras video Mitt dyr skal i narkose her.

Katten bør fastes før den skal i narkose. Dette gjøres for å unngå at den skal kaste opp og får mageinnhold ned i lungene mens den er i narkose. Fasting innebærer at katten ikke får spise etter klokken 22 kvelden før narkosen. Du kan godt servere vann helt frem til dere drar hjemmefra. Om katten din spiser spesialkost eller er følsom for å være uten mat en lengre tid, er det fint om du sier fra om dette, slik at dyrepleieren som har ansvar for overvåkning under oppvåkning kan gi mat så snart dette er tilrådelig.

Står katten din på medisin, kan du vanligvis gi denne på morgenen. Fortell veterinæren hvilken medisin og hvilken dose katten har fått.

Noen operasjoner krever mer spesifikke forberedelser. Om dette gjelder din katt, får du informasjon om dette fra veterinæren.

Før narkosen og operasjonen er det bra å ha aktuell vekt på katten selv om man nylig har veid den. Katten veies vanligvis på behandlingsrommet.

Kattunger skal ikke faste mer enn to timer før narkose/operasjon. Du kan gi vann helt frem til dere drar hjemmefra.

  

 

Ta kontakt med veterinær

Last ned AniCura-appen


Så har du en AniCura-veterinær med deg i lomma uansett hvor du er, hver dag mellom 0700 og 2200.

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.