Hvordan kan jeg aktivisere min katt hjemme?

Regelmessig fysisk aktivitet er viktig for å holde katten sunn og slank. Med regelmessig trening er det ikke bare lettere å holde den smale linjen for katten, det er også mye mindre risiko for problematferd. Her er 6 aktiveringstips!

Interaktive leker

Leker som du kan leke med sammen med katten din gir ikke bare fysisk aktivitet og velvære - de er også med på å bygge et forhold mellom deg og katten din. Du trenger ikke å leke flere timer hver dag. Noen få ganger om dagen i 5-10 minutter kan utgjøre en stor forskjell - og katten din vil elske det! Bruk for eksempel "fiskestenger" med fjær, leker du kan dra over gulvet eller noe katten din kan jage.

"Lek alene"- leker

Leker som katten kan leke alene med er et flott supplement til interaktive leker. Den kan imidlertid ikke erstatte interaktive leker.

En sikker vinner er små gjenstander som kan suse over gulvet, for eksempel små baller og lekemus / rotter. Du kan også feste "fiskestenger" med fjær i sofaen eller vinduskarmen.

Elektroniske leker

Elektroniske leker er typisk batteridrevne og kan bevege seg uten at vi mennesker må være med på leken. Det er mange alternativer, for eksempel batteridrevne mus. Du kan også få elektroniske leker der du er deltagende, for eksempel en laserpenn. Husk at katten ikke skal leke med elektroniske leker når han er alene hjemme. Pass også på at laserpennen aldri rettes mot kattens øyne!

Arbeide for maten

En av de mange gangene du kan aktivere katten din er når den skal spise. Katter elsker å jobbe for mat, det er en del av deres natur. Du kan gjemme mat i huset som katten selv må å finne. Begynn med å gjemme noen fôrkuler på enkle steder, og gjør det vanskeligere når katten din forstår leken. Du kan også få leker som kan aktivere katten mens den spiser. For eksempel en fôringsdispenser, en såkalt "wobbler".

Gå ut!

Å gå i sele og bånd er ikke bare for hunder. Katter kan trenes til å gå. Men husk at katter ikke er hunder, så ikke ha ambisjoner om at katten din skal gå pent eller gå på plass. La i stedet katten din nyte friheten til å bevege seg, snuse og utforske omgivelsene i et noe lengre bånd enn det tradisjonelle hundekobbelet.

Tenk oppover

Mange tenker at med liten gulvflate i hjemmet er det vanskelig å få aktivisert en katt. Men vel så viktig er det for en katt å komme opp i høyden! Katter elsker høyder, de liker å klatre og kunne se ut over rommet. Lag hyller som du dekker med sklisikkert materiale, og la katten din hoppe på dem. Lag eventuelt et sete i vinduskarmen eller kjøp et vakkert kattetre. Husk å tenke "oppover" når du leker med katten din.

Flere nyheter

 • Skog- eller fjelltur med hunden?

  Båndtvangen er over, jaktsesongen er i gang og vakre høstfarger lokker folk til fjells. Det er fantastisk for hunder å få bevege seg fritt i naturen, men med fri bevegelse kommer det ofte flere skader enn normalt. Her er noen ting du bør tenke på!
   Les mer om dette
  • Flere påkjørsler om høsten

   Om høsten får klinikkene våre inn nesten dobbelt så mange påkjørte dyr som i de lyse sommermånedene, og oktober er verstingen. Kommer vi kanskje litt sent i gang med refleksbruken? Og er det nok med en refleks?
    Les mer om dette
   • Hund i varm bil

    Vi har hatt en uvanlig varm sommer i store deler av landet, og selv en kort stund innelukket i en bil i denne varmen, kan være svært farlig for hunder. Det aller beste er å la hunden være igjen hjemme! Skulle likevel uhellet være ute, er dette det du skal gjøre.
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.