Ta alderen på alvor

Visste du at kattens luktesans blir dårligere med alderen? At kreft blir vanligere hos seniordyr? At 65% av seniorhunder har smerter fra ledd?

Ingenting kan sammenlignes med forholdet man har til en hund eller katt man har vært sammen med i årevis. Dette båndet er unikt og vakkert. Dere forstår hverandre godt, har funnet deres rytme sammen, vet hvor dere har hverandre. Men det er ikke alt din firbente venn kan fortelle deg. Eller vil at du skal vite! 

Dyrene lever lenger og lenger, takket være god forebyggende medisin, kvalitetsfôr og sunn livsstil. Og med økt alder kommer dessverre noen plager, små eller store. Vi ønsker å sette fokus på seniordyrene våre fremover, og hjelpe dem til å ha en så god alderdom som mulig. Derfor har vi satt sammen en seniorpakke med tjenester for hunder og katter over sju år, som vil kunne hjelpe deg som eier å finne ut om noe må tas tak i. For mange av forandringene som skjer kan bremses, sykdom som oppdages tidlig kan behandles, og smerter kan lindres. 

Hos AniCura får du en utvidet seniorundesøkelse med blod- og urinprøver, samt den spesielle blodprøven SDMA som kan oppdage begynnende tap av nyrefunksjon på et svært tidlig tidspunkt. For katter inkluderer vi også en måling av stoffskiftet, siden dette er et av problemene vi oftest ser hos godt voksne katter. Mange tegn til sykdom vises i blod or urin lenge før man ser faktiske fysiske symptomer. Derfor anbefaler vi at man får sjekket sin pelskling grundig med blod- og urinprøver årlig. Akkurat som eldre mennesker må hyppigere innom legekontoret, må Pus og Fido også det. Det øker livskvaliteten!

Vi vet at 75% av katter over fem år og 85% av hunder over sju år har tannlidelser. 90% av katter over 12 år har leddsmerter. Listen er lang, men heldigvis er det mye vi kan gjøre for å lindre smerter og å behandle lidelser relatert til alder. Bestill en seniorundersøkelse hos oss i dag! Finn din klinikk her. 

Ta alderen på alvor med AniCura!

Flere nyheter

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.