Hvordan gjøre besøket til veterinæren bekymringsløst – i alle fall nesten.

Uansett hvor mye din hund misliker å dra til veterinæren, kommer det et tidspunkt når dere bare må dra. Da er det godt å være så forberedt som mulig. Her er noen øvelser dere kan gjøre hjemme!

Det viktigste er å forberede hunden din på situasjoner som ligner på de som oppstår hos veterinæren. For eksempel å legge hunden ned på. Siden, ta på potene, undersøke munnhule og tenner, øyne og ører, løfte halen og ta temperaturen.

Når du trener på denne typen håndtering hjelper du hunden med å få en følelse av kontroll. Om du begynner tidlig, helst mens hunden er valp, vil hunden trolig ikke ha. noen som helst problemer med at. En fremmed veterinær kikker den i ørene, løfter på leppen for å sjekke tennene eller tar temperaturen på den. Men ikke gi opp om du har en voksen eller eldre hund – alle kan lære!

Mens du trener, er det viktig at du går frem i et tempo som passer for din hund. Start gjerne med korte trenings-sesjoner mens hunden er rolig og avslappet. Lær deg hundens signaler og øv deg på å bruke dem. For eksempel om hunden din prøver å gå bort og snur hodet vekk når du prøver å undersøke tennene, har. Du kanskje gått frem for raskt og. Må ta mindre steg. Begynn heller med bare å ta på leppen noen ganger, senere løfter du den, etter noen ganger med løfting fører du kanskje fingrene frem og tilbake over tennene. Etter en del øvingsrunder får du kanskje holde både over- og underleppen fra hverandre og se på tennene hele vegen bakover til jekslene. Som med all annen trening er det viktig å gå frem forsiktig og metodisk, og gradvis øke «vanskelighetsgraden». Husk å gi masse ros, kjærlighet og godbiter etterpå. Trening skal være morsomt!

Å gjøre en daglig undersøkelse av hunden hjemme er en fantastisk måte å venne hunden til å bli håndtert. I tillegg gir det deg en mulighet til å oppdage forandringer eller skader tidlig. Start med munn, nese, øyne og ører og jobb deg bakover mens du kjenner gjennom hele kroppen. Pass på å se etter utslett, fargeforandringer eller hevelser i huden og sjekk at pelsen er fri for floker og parasitter. Kjenn nedover beina, over og under potene, og sjekk tredeputene for sprekker eller sår. Det er også lurt å ta temperaturen på hunden en gang iblant – så vet du hva som er normal temperatur for din hund.

Om du trenger flere råd eller tips til trening hjemme, ta kontakt! Vi hjelper deg gjerne!

 

 

 

Flere nyheter

 • Vi kårer Årets blodgiver 2023

  14. juni er internasjonal blodgiverdag, og det er ikke bare mennesker som kan gi blod. Flere av våre dyreklinikker- og sykehus har blodbank eller kan hjelpe til med en blodoverføring om det en hund eller katt skulle ha behov. Vi er selvsagt avhengige av blodgivere, også hos oss. Det er på tide å gjøre stas på våre fantastiske firbente livreddere!
   Les mer om dette
  • Avkjølende tips for varme dager

   Det trenger ikke bli sydentemperaturer før mange hunder synes det er i varmeste laget. På hundene merker vi det på økt pesing, mindre aktivitet og en tendens til å trekke mot skygge, kalde underlag og kanskje til og med vann, men skattene gjerne gjemmer seg vekk, peser, sover mer og er sedate. Her er noen tips som kan hjelpe deg med å kjøle ned den pelskledde!
    Les mer om dette
   • Når noen skal passe dyret ditt

    Skal du på tur alene, mens Fido eller Mons får være hjemme eller hos venner? Gjør dyrepasser-livet enklere med disse tipsene!
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.