Dyrenes levealder øker stadig

I sommer åpnet et helt nytt, topp moderne dyresykehus i Oslo. – Målet vårt er at kjæledyr og eier skal ha et sunt, langt og givende liv sammen, sier Liva Vatne ved AniCura Dyresykehus Oslo.

Bedre og spesialisert behandling gjør at gjennomsnittlig levealder hos både hund og katt øker.

– Det kan være vanskelig å avdekke om hunden din for eksempel har hjerteproblemer, men med spesialisert utstyr og kompetanse, kan vi raskt vurdere om det er behov for medikamentbehandling eller operasjon, forklarer veterinær og kardiolog Liva Vatne.

Til AniCura Dyresykehus henvises dyr med spesielt kompliserte lidelser og skader fra veterinærer i hele landet. Ved det nye dyresykehuset på Smestad er alt tilrettelagt for at både dyr og eiere skal møte kompetente og profesjonelle ansatte. Her foretas alt fra vaksinasjon til avansert kirurgi.

– Ansvarlige dyreeiere sørger for å ha jevnlig sjekk hos egen veterinær. Oppdages det avvik, blir hunden eller katten henvist til oss. Men man bør også følge med selv. Endrer dyret adferd, blir fortere sliten eller puster tungt, kan det være tegn på for eksempel hjerteproblemer, forklarer Vatne.

Sykehus, klinikk og dyrebutikk på ett sted

AniCura Dyresykehus åpnet dørene i juni og er ett av de største og mest moderne i landet. I løpet av seks måneder er 3000 kvadratmeter på Smestad bygget om til et fullverdig behandlingssenter, med både sykehus, klinikk og butikk på samme sted.

I tilknytning til sykehuset ligger en hyggelig dyreklinikk, der Mons og Fido blant annet få tannrens, vaksiner, helsekontroll, øyelysning og HD/AD-røntgen. Vegg i vegg med poliklinikken er en dyrebutikk med kvalitetsutstyr og fôr.

– Dyktige veterinærer, spesialister, diplomater, dyrepleiere og assistenter er på plass i det nye senteret og vil jobbe i tett dialog mellom sykehuset og poliklinikken, forteller klinikksjef Yngvild Portvik Hansen.

– Veterinærene våre har lang erfaring og dyptgående kompetanse på alt fra enkle diagnoser til avansert kreftbehandling og hjerteoperasjoner. Godt samarbeid gir god dyrehelse og optimale liv for våre firbente familiemedlemmer, understreker Portvik Hansen.

AniCura Dyresykehus har åpent syv dager i uken, og i løpet av høsten vil senteret ha døgnåpent. Sykehuset tilbyr behandling innen øye, tann, kirurgi, hjerte/kardiologi, indremedisin, kreft, akuttmedisin og hud og allergi.

 

Flere nyheter

 • Nå er det båndtvang - hvordan kan jeg aktivisere hunden?

  Båndtvang gjelder fra og med fra 1. april til og med 20. august for hund i hele landet. Det er viktig for hunder å få beveget seg og aktivisert seg, selv om det er båndtvang. Vi har derfor samlet noen tips og aktiviter som kan passe, selv om hunden må være i bånd.
   Les mer om dette
  • Flåtten er her!

   Vårvarmen har allerede kommet i store deler av landet, og flåtten blir aktiv ved temperaturer over 4 grader. Mange har allerede funnet flått på sin hund eller katt. Flåttsesongen starter tidlig og varer lenge, og det er på tide å tenke på forebyggende preparater!
    Les mer om dette
   • Kattepest påvist i Agder!

    Flere har sikkert fått med seg at den svært smittsomme sykdommen Parvovirus-infeksjon hos katt, også kalt kattepest er påvist i agder. Vi oppfordrer alle katteeiere til å ta en titt i helsebok og pass, når fikk din katt sin siste vaksine? Er den beskyttet med riktig vaksine?
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.