Vi har fått ny hjemmeside

Vi håper du liker den. Med alle store systemendringer kan det komme litt rusk i maskineriet, og vi beklager på forhånd om en knapp ikke virker eller det skulle stå hund i stedet for katt et sted eller to. Vi lover at om du kommer til oss på klinikkene kan vi forskjell på hund og katt!

Dyrenes levealder øker stadig

I sommer åpnet et helt nytt, topp moderne dyresykehus i Oslo. – Målet vårt er at kjæledyr og eier skal ha et sunt, langt og givende liv sammen, sier Liva Vatne ved AniCura Dyresykehus Oslo.

Bedre og spesialisert behandling gjør at gjennomsnittlig levealder hos både hund og katt øker.

– Det kan være vanskelig å avdekke om hunden din for eksempel har hjerteproblemer, men med spesialisert utstyr og kompetanse, kan vi raskt vurdere om det er behov for medikamentbehandling eller operasjon, forklarer veterinær og kardiolog Liva Vatne.

Til AniCura Dyresykehus henvises dyr med spesielt kompliserte lidelser og skader fra veterinærer i hele landet. Ved det nye dyresykehuset på Smestad er alt tilrettelagt for at både dyr og eiere skal møte kompetente og profesjonelle ansatte. Her foretas alt fra vaksinasjon til avansert kirurgi.

– Ansvarlige dyreeiere sørger for å ha jevnlig sjekk hos egen veterinær. Oppdages det avvik, blir hunden eller katten henvist til oss. Men man bør også følge med selv. Endrer dyret adferd, blir fortere sliten eller puster tungt, kan det være tegn på for eksempel hjerteproblemer, forklarer Vatne.

Sykehus, klinikk og dyrebutikk på ett sted

AniCura Dyresykehus åpnet dørene i juni og er ett av de største og mest moderne i landet. I løpet av seks måneder er 3000 kvadratmeter på Smestad bygget om til et fullverdig behandlingssenter, med både sykehus, klinikk og butikk på samme sted.

I tilknytning til sykehuset ligger en hyggelig dyreklinikk, der Mons og Fido blant annet få tannrens, vaksiner, helsekontroll, øyelysning og HD/AD-røntgen. Vegg i vegg med poliklinikken er en dyrebutikk med kvalitetsutstyr og fôr.

– Dyktige veterinærer, spesialister, diplomater, dyrepleiere og assistenter er på plass i det nye senteret og vil jobbe i tett dialog mellom sykehuset og poliklinikken, forteller klinikksjef Yngvild Portvik Hansen.

– Veterinærene våre har lang erfaring og dyptgående kompetanse på alt fra enkle diagnoser til avansert kreftbehandling og hjerteoperasjoner. Godt samarbeid gir god dyrehelse og optimale liv for våre firbente familiemedlemmer, understreker Portvik Hansen.

AniCura Dyresykehus har åpent syv dager i uken, og i løpet av høsten vil senteret ha døgnåpent. Sykehuset tilbyr behandling innen øye, tann, kirurgi, hjerte/kardiologi, indremedisin, kreft, akuttmedisin og hud og allergi.

 

Flere nyheter