Hold pus frisk

Det finnes nærmere 1 million katter i norske husholdninger. Det er vårt mest populære kjæledyr. Katten er jo kjent for å være en fri sjel som gjør det den vil, og nettopp derfor er det viktig å passe på at katten holder seg frisk. Hvilke råd bør katteeiere få?

 

 • Ta katten på en årlig helsesjekk hos veterinær. Da oppdager man ofte ting som katteeier ikke er bevisst, alt fra tannhelse, til orm og vaksinering.
 • Sørg for å gi katten regelmessig ormekur. Noen katter er ivrige jegere og kommer hjem med mus og fugler. De bør ha ormekur hver tredje måned. For mer forsiktige katter kan ormekur 2 ganger i året være tilstrekkelig. Det er enkelt med en såkalt spot-on behandling der du raskt påfører ormekur i nakken på katten.
 • Sørg for god flåttbeskyttelse. Flåttsesongen er lang, derfor kan et flåtthalsbånd som varer opp til 8 måneder være praktisk. Visste du at flåtthalsbånd som varer hele sesongen har en egen sikkerhetsmekanisme – unlock-funksjon – som utløses hvis katten sitter fast? Hvis du mister halsbåndet, får du refundert et nytt gjennom en egen garantiordning gjennom din veterinær – hele sesongen.
 • Vær bevisst på å sterilisere katten allerede i 6 måneders alder. Det er en myte at katten bør få ett kull først. Det er flere katter enn hjem til å ta seg av dem.
 • Røyter katten din? Visste du at jo bedre kvalitetsmat med god ernæring, jo mindre røyting?

Flere nyheter

 • Nå er det båndtvang - hvordan kan jeg aktivisere hunden?

  Båndtvang gjelder fra og med fra 1. april til og med 20. august for hund i hele landet. Det er viktig for hunder å få beveget seg og aktivisert seg, selv om det er båndtvang. Vi har derfor samlet noen tips og aktiviter som kan passe, selv om hunden må være i bånd.
   Les mer om dette
  • Flåtten er her!

   Vårvarmen har allerede kommet i store deler av landet, og flåtten blir aktiv ved temperaturer over 4 grader. Mange har allerede funnet flått på sin hund eller katt. Flåttsesongen starter tidlig og varer lenge, og det er på tide å tenke på forebyggende preparater!
    Les mer om dette
   • Kattepest påvist i Agder!

    Flere har sikkert fått med seg at den svært smittsomme sykdommen Parvovirus-infeksjon hos katt, også kalt kattepest er påvist i agder. Vi oppfordrer alle katteeiere til å ta en titt i helsebok og pass, når fikk din katt sin siste vaksine? Er den beskyttet med riktig vaksine?
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.