Hold pus frisk

Det finnes nærmere 1 million katter i norske husholdninger. Det er vårt mest populære kjæledyr. Katten er jo kjent for å være en fri sjel som gjør det den vil, og nettopp derfor er det viktig å passe på at katten holder seg frisk. Hvilke råd bør katteeiere få?

 

 • Ta katten på en årlig helsesjekk hos veterinær. Da oppdager man ofte ting som katteeier ikke er bevisst, alt fra tannhelse, til orm og vaksinering.
 • Sørg for å gi katten regelmessig ormekur. Noen katter er ivrige jegere og kommer hjem med mus og fugler. De bør ha ormekur hver tredje måned. For mer forsiktige katter kan ormekur 2 ganger i året være tilstrekkelig. Det er enkelt med en såkalt spot-on behandling der du raskt påfører ormekur i nakken på katten.
 • Sørg for god flåttbeskyttelse. Flåttsesongen er lang, derfor kan et flåtthalsbånd som varer opp til 8 måneder være praktisk. Visste du at flåtthalsbånd som varer hele sesongen har en egen sikkerhetsmekanisme – unlock-funksjon – som utløses hvis katten sitter fast? Hvis du mister halsbåndet, får du refundert et nytt gjennom en egen garantiordning gjennom din veterinær – hele sesongen.
 • Vær bevisst på å sterilisere katten allerede i 6 måneders alder. Det er en myte at katten bør få ett kull først. Det er flere katter enn hjem til å ta seg av dem.
 • Røyter katten din? Visste du at jo bedre kvalitetsmat med god ernæring, jo mindre røyting?

Flere nyheter

 • Skog- eller fjelltur med hunden?

  Båndtvangen er over, jaktsesongen er i gang og vakre høstfarger lokker folk til fjells. Det er fantastisk for hunder å få bevege seg fritt i naturen, men med fri bevegelse kommer det ofte flere skader enn normalt. Her er noen ting du bør tenke på!
   Les mer om dette
  • Flere påkjørsler om høsten

   Om høsten får klinikkene våre inn nesten dobbelt så mange påkjørte dyr som i de lyse sommermånedene, og oktober er verstingen. Kommer vi kanskje litt sent i gang med refleksbruken? Og er det nok med en refleks?
    Les mer om dette
   • Hund i varm bil

    Vi har hatt en uvanlig varm sommer i store deler av landet, og selv en kort stund innelukket i en bil i denne varmen, kan være svært farlig for hunder. Det aller beste er å la hunden være igjen hjemme! Skulle likevel uhellet være ute, er dette det du skal gjøre.
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.