Hold pus frisk

Det finnes nærmere 1 million katter i norske husholdninger. Det er vårt mest populære kjæledyr. Katten er jo kjent for å være en fri sjel som gjør det den vil, og nettopp derfor er det viktig å passe på at katten holder seg frisk. Hvilke råd bør katteeiere få?

 

  • Ta katten på en årlig helsesjekk hos veterinær. Da oppdager man ofte ting som katteeier ikke er bevisst, alt fra tannhelse, til orm og vaksinering.
  • Sørg for å gi katten regelmessig ormekur. Noen katter er ivrige jegere og kommer hjem med mus og fugler. De bør ha ormekur hver tredje måned. For mer forsiktige katter kan ormekur 2 ganger i året være tilstrekkelig. Det er enkelt med en såkalt spot-on behandling der du raskt påfører ormekur i nakken på katten.
  • Sørg for god flåttbeskyttelse. Flåttsesongen er lang, derfor kan et flåtthalsbånd som varer opp til 8 måneder være praktisk. Visste du at flåtthalsbånd som varer hele sesongen har en egen sikkerhetsmekanisme – unlock-funksjon – som utløses hvis katten sitter fast? Hvis du mister halsbåndet, får du refundert et nytt gjennom en egen garantiordning gjennom din veterinær – hele sesongen.
  • Vær bevisst på å sterilisere katten allerede i 6 måneders alder. Det er en myte at katten bør få ett kull først. Det er flere katter enn hjem til å ta seg av dem.
  • Røyter katten din? Visste du at jo bedre kvalitetsmat med god ernæring, jo mindre røyting?

Flere nyheter

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.