Hjelp hunden din til en trygg jul

Med julen kommer ofte julestress, gjester og julemat. Huset pyntes med nisser og julepynt. Mange kjæledyr liker faste rutiner og at tingene er som de bruker å være. Derfor kan de kanskje bli stresset over at huset ser annerledes ut, rutiner endres og at det kanskje kommer gjester eller at dere skal bort på julebesøk. Vi har derfor samlet noen tips og råd for å gjøre julen trygg og fin for deg og hunden din:

5 tips for en trygg julefeiring for hunden din:

 

1. Unngå farlig mat

De fleste vet at sjokolade er giftig for hunder, men visste du at også rosiner og druer kan være livsfarlig for hunden din? Nøtter er også farlig.

2. Hold på hundens rutiner

Prøv å holde dere til de vanlige rutinene rundt fôring og lufteturer så mye som mulig.  Det er en god ide å lage et trygt sted hvor hunden kan legge seg med litt ro, ha noe å tygge på og vann tilgjengelig. Gjør dette i god tid før julen så hunden har et kjent sted å være hvis det kommer gjester.

3. Ikke gi hunden julemat

– i hvert fall ikke i veldig store mengder. Mange juleretter inneholder mye fett og salt, og dette kan gi magetrøbbel for hunden din. I tillegg er ikke alle kaloriene bra, det tilsvarer mye mere for en hund på 15 kg enn et voksent menneske.

4. Pass på julepynt og levende lys

Pass på så ikke hunden kommer velter knuselig julepynt sik at den skader potene, eller at valpen spiser opp julebånd. Og viftende haler i nærheten av levende lys kan fort bli veldig brannfarlig!

5. Ting du kan gi – i hvert fall i små mengder.

Vi skjønner at det er koselig å dele litt av julematen med hunden din også, og dette kan du gi i små mengder: ribbe eller stek uten svor eller fett, laks uten ben, kjøttboller uten løk og brød uten rosiner. En skje eller to med risengrynsgrøt går også bra, dersom hunden ikke er følsom for melkeprodukter.

 

Dersom uhellet er ute minner vi om AniCura-appen, hvor du kan snakke med en veterinær alle dager mellom kl.  7-22 – også i julen!

Dersom du har AniPlan-abonnement på Fido har du ubegrenset med konsultasjoner i appen. Les mer om AniPlan herSkärmar (002).png

Når alt dette er sagt, er julen en fin tid for å bruke mer tid med både to- og firbeinte familiemedlemmer. I stedet for ekstra julegodt – gå en ekstra tur! Lek i snøen eller kast ball! Øverst på ønskelisten til de fleste står tid sammen med familien.

 

Flere nyheter

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.