Hjelp kjæledyret ditt til en trygg jul

Med julen kommer ofte julestress, gjester og julemat. Huset pyntes med nisser og julepynt. Mange kjæledyr liker faste rutiner og at tingene er som de bruker å være. Derfor kan de kanskje bli stresset over at huset ser annerledes ut, rutiner endres og at det kanskje kommer gjester eller at dere skal bort på julebesøk. Vi har derfor samlet noen tips og råd for å gjøre julen trygg og fin for deg og kjæledyret ditt

5 tips for en trygg julefeiring for din hund eller katt:

 

1. Reduser stress ved forandringer.

Prøv å holde dere til de vanlige rutinene rundt fôring og lufteturer så mye som mulig.  Det er en god ide å lage et trygt sted hvor dyret kan trekke seg unna. Ha mat og vann tilgjengelig, og gjerne noe å tygge på for hunden og en dokasse i nærheten for pus. Gjør dette i god tid før julen så kjæledyret har et kjent sted å være hvis det kommer gjester. Du kan også kjøpe en duftspreder du kan sette i stikkontakten som inneholder beroligende feromoner for hunden eller katten. Dersom du skal reise bort i julen, kan det ofte være bedre for katten å være hjemme med kattepasser.

2. Pass på at dyret ikke spiser noe giftig

De fleste vet at sjokolade er giftig for hunder, men visste du at også rosiner og druer kan være livsfarlig for hunden din? Nøtter er også farlig. Og dersom du har et kjæledyr som tygger på planter bør du ikke kjøpe amaryllis, juleroser, hyasint, julestjerne og misteltein. Liljer er også giftige for katter.

3. Pass på julepynt og levende lys

Pass på så ikke hunden velter knuselig julepynt slik at den skader potene, eller at pus leker med knuselige julekuler på treet. Det kan være fristende for en leken kattunge å spise på glitter, eller for en valp å spise julebånd. Og viftende haler i nærheten av levende lys kan fort bli veldig brannfarlig!

4. Ikke gi kjæledyret julemat

I hvertfall ikke i store mengder. Mange juleretter inneholder mye fett og salt, og dette kan gi magetrøbbel for hunden eller katten din. I tillegg er ikke alle kaloriene bra, det tilsvarer mye mere for et lite kjæledyr enn et voksent menneske.

5. Ting du kan gi - i små mengder

Vi skjønner at det er koselig å dele litt av julematen med din firbente venn, og dette kan du gi i små mengder: ribbe eller stek uten svor eller fett, laks uten ben, kjøttboller uten løk og brød uten rosiner. En skje eller to med risengrynsgrøt går også bra, dersom dyret ikke er følsom for melkeprodukter.

 

Dersom uhellet er ute minner vi om AniCura-appen, hvor du kan snakke med en veterinær alle dager mellom kl.  7-22 – også i julen!

Dersom du har AniPlan-abonnement på hunden eller katten din, har du ubegrenset med konsultasjoner i appen. Les mer om AniPlan her

Hund  katt (002).png

Når alt dette er sagt, er julen en fin tid for å bruke mer tid med både to- og firbeinte familiemedlemmer. I stedet for ekstra julegodt – gå en ekstra tur! Lek i snøen eller kast ball! Eller lek med katten innendørs. Øverst på ønskelisten til de fleste står tid sammen med familien.

God jul fra alle oss i AniCura!

 

Flere nyheter

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.