Hjelp katten til en trygg jul

Med julen kommer ofte julestress, gjester og julemat. Huset pyntes med nisser og julepynt. De fleste katter liker faste rutiner og at tingene er som de bruker å være. De kan derfor bli stresset over at huset ser annerledes ut, rutiner endres og at det kanskje kommer gjestet. Vi har derfor laget en liste for å hjelpe katten til å ha en trygg og fin jul sammen med dere.

Her er 5 ting du bør passe på dersom du har katt:

 

1. Reduser stress 

La pus ha et rolig sted med mat, vann og dokasse hvor den kan trekke seg unna dersom den blir stresset. Kjøp en duftspreder du kan sette i stikkontakten som inneholder beroligende feromoner.

2. La den trekke seg unna hvis det kommer gjester

Hvis katten er sky, la den hilse på gjester i sitt tempo. Vil den ikke, så la den få lov til å trekke seg unna.

3. Pass på julepynt og planter 

Katter liker ofte å leke med pynten eller glitteret på for eksempel juletreet, så unngå knuselige glasskuler og pass på at den ikke spiser glitter og julebånd. Mange planter vi har i julen er giftige for katter, dette gjelder spesielt liljer.

4. La katten være hjemme

Planlegger dere å reise bort i julen? Da er det ofte bedre for katten at dere skaffer kattevakt hjemme. Reiser er ofte stressende for katter, og de fleste har det bedre hjemme.

5. Vær forsiktig dersom katten hopper på bordet

I julen har man ofte levende lys som kan gi brente værhår eller haletupper. Og vær forsiktig når du baker eller koker knekk og karameller, det kan gi alvorlige brannskader.

 

Dersom uhellet er ute minner vi om AniCura-appen, hvor du kan snakke med en veterinær alle dager mellom kl. 7-22 – også i julen!
Dersom du har AniPlan-abonnement på pus har du ubegrenset med konsultasjoner i appen. Les mer om AniPlan her

Skärmar2 (002).png

 

Når alt dette er sagt, er julen også en fin tid for å bruke mer tid med både to- og firbeinte familiemedlemmer. Pass på å gi katten ekstra kos og oppmerksomhet, og bruk mere tid med å leke med den.

                             

Flere nyheter

 • Nå er det båndtvang - hvordan kan jeg aktivisere hunden?

  Båndtvang gjelder fra og med fra 1. april til og med 20. august for hund i hele landet. Det er viktig for hunder å få beveget seg og aktivisert seg, selv om det er båndtvang. Vi har derfor samlet noen tips og aktiviter som kan passe, selv om hunden må være i bånd.
   Les mer om dette
  • Flåtten er her!

   Vårvarmen har allerede kommet i store deler av landet, og flåtten blir aktiv ved temperaturer over 4 grader. Mange har allerede funnet flått på sin hund eller katt. Flåttsesongen starter tidlig og varer lenge, og det er på tide å tenke på forebyggende preparater!
    Les mer om dette
   • Kattepest påvist i Agder!

    Flere har sikkert fått med seg at den svært smittsomme sykdommen Parvovirus-infeksjon hos katt, også kalt kattepest er påvist i agder. Vi oppfordrer alle katteeiere til å ta en titt i helsebok og pass, når fikk din katt sin siste vaksine? Er den beskyttet med riktig vaksine?
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.