På tur med hund i kulda

Endelig har vinteren og kulden kommet over det meste av landet, og vi nærmer oss vinterferie. Hva er vel bedre enn å ta med hunden på skitur eller på tur på isen?

Vi går mot lysere tider, og endelig har det kommet snø over store deler av landet. Kulden har gjort det sikkert å gå tur på isen mange steder også, så hva er vel bedre enn å komme seg ut på tur med sin firbeinte venn? Her er noen tips for å gjøre turen best mulig for dere begge.

 

Legg ikke ut på langtur uten at hunden er trent

Også hunder blir slitne, husk at du sklir fort av gårde på skiene. Tilpass fart og turlengde etter hvor trent hunden er. Vis også hensyn til andre turgjengere. Det er tungt for hunden å gå i løssnø og samtidig trekke pulk eller mennesker, tren godt før langturer. Riktig utstyr er også viktig for å unngå belastningsskader, så kjøp riktig trekksele til hunden din.

Bruk dekken

Dette er ekstra viktig ved sterk kulde. Tynnpelsede og korthårede raser tåler ofte kulden dårligere, og bør ha på seg dekken eller klær dersom de skal ut på ski eller på tur. Men selv hunder med mere pels bør bruke dekken hvis det er veldig kaldt. Unntaket er polarhundraser. Kald muskulatur er mere utsatt for skader, og selv om hunden løper og er i aktivitet er det lurt med dekken over de store muskelgruppene ved sterk kulde, som ved -10 grader eller kaldere.

Potesokker

Dersom du skal på langtur eller det er veldig kaldt, bør du bruke potesokker. Det beskytter mot skarpt underlag, kulde og fukt. Pass på at potesokken sitter godt uten å gi ubehag for hunden, og at den ikke slutter rett ved ulvekloen (den ekstra kloen litt høyere opp på beinet).

Tur på isen

Dersom dere går på blank is kan det være veldig glatt for hunden, selv om den har 4 bein å stå på. De kan lett skli og få strekkskader, derfor bør man unngå å gå på blank is. Dersom det ligger et snølag oppå er det lettere for hunden å få feste. Pass alltid på hvor hunden er på isen, slik at den ikke løper til usikre områder som elveutløp. Unngå å ha med hunden når du står på skøyter, det kan fort oppstå skader dersom hunden kommer for nære de skarpe skøyteeggene.

 

God tur!

Flere nyheter

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.