Her er de 10 mest populære katterasene i 2023

Katter fortsetter å være en av de mest elskede kjæledyrene i Norge, med en variert liste av raser som appellerer til ulike smaker og livsstiler. DyreID, som drifter det nasjonale ID-registeret og helseplattformen Pyramidion, gir oss en insikt i de mest populære katterasene i Norge.

Topp-10 liste over katteraser i 2023

 1. Huskatt
 2. Blandingskatt
 3. Maine coon
 4. Siberian
 5. Ragdoll
 6. Britisk korthår
 7. Bengalkatt
 8. Norsk skogkatt
 9. Hellig birma
 10. Neva masquerade

Huskatter og blandingskatter topper listen over de mest populære kattene i Norge. Maine Coon, som er kjent for sitt vennlige vesen og flotte utseende, krever regelmessig pelsstell, noe som også gjenspeiles i helsebesøk relatert til pelspleie. Denne rasen er fortsatt blant de mest populære rasekattene.

Siberian og Norsk skogkatt er begge verdsatt for sin robuste natur og evne til å håndtere det kalde norske klimaet. Ragdoll er kjent for sitt rolige temperament og myke pels, mens Britisk korthår og Bengalkatt hver tilbyr distinkte trekk.

Listen avrundes med Hellig birma og Neva masquerade, som begge er kjent for deres unike utseende og rolige temperament.

Hva var noen av de mest populære kattenavnene i 2023?

Navn som "Luna", "Simba" og "Pus" er blant de mest populære valgene for kattenavn i Norge. "Pus" har faktisk klatret hele fire plasser opp på lista sammenlignet med i 2022!

Topp-10 navn for hunnkatter:

 1. Luna
 2. Nala
 3. Lucy
 4. Molly
 5. Bella
 6. Pus
 7. Zelda
 8. Mia
 9. Lilly
 10. Frøya

Topp-10 navn for hannkatter:

 1. Simba
 2. Milo
 3. Leo
 4. Mio
 5. Felix
 6. Linus
 7. Mons
 8. Pus
 9. Findus
 10. Sofus

Katters helse og velferd

DyreID rapporterer at over 80% av alle kattunger blir ID-merket og registrert, noe som er viktig for både helseovervåking og gjenforening med eiere ved bortkomst. Oktober er den måneden hvor flest katter mottar vaksiner, og er også høysesong for kastrering.

Topp-5 diagnoser for katter i 2023 inneholdt vanlige problemer som bittsår og tannproblemer med spesifikke utfordringer for raser som Maine Coon, som ofte krever veterinærbesøk for pelsstell.

Flere nyheter

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.