Hvem topper popularitetslisten? Her er de 10 mest populære hunderasene i 2023

Hunder er og forblir en kjæledyrsfavoritt blant norske dyreeiere, med en rekke raser som spenner fra arbeidshunder til sofahunder, alle populære av ulike årsaker. I kjæledyrsrapporten ser du hvilke hunderaser som er mest populære. Les med her!

DyreID, en nøkkelaktør i registrering og overvåking av kjæledyrshelse i Norge, fortsetter å utvide sin database, som nå rommer nærmere 920 000 aktive registreringer av hunder og katter. Dette betyr at ca. 18% av norske husstander har en hund, en andel som understreker hundens status som et kjært familiemedlem. Scroll ned og se topp-10 listen!

Blandingshunder topper listen

Blandingshunder topper listen og bekrefter deres stadig voksende popularitet. 

Arbeidsdyktige og spesialiserte raser troner også i toppen

Border collie og Labrador retriever holder seg også sterkt i toppen, verdsatt for deres intelligens og tilpasningsdyktighet både som familiehunder og i ulike arbeidsroller.

Familiens favoritter

Staffordshire bullterrier og Cocker spaniel rangerer også høyt på listen. De er kjent for deres vennlige natur og evne til å tilpasse seg livet i hjemmet. Norsk elghund grå og Engelsk setter, som begge har dype røtter i norsk tradisjon og natur, er også høyt verdsatt.

Små, men energiske raser

Med i topp-10 er også Pomeranian og Jack Russell terrier, som begge er raser som fortsetter å vinne hjerter med sin lekenhet og livlige personligheter, ideelle for energiske eiere eller de med mindre boareal.

Topp-10 listen over de mest populære hundene i 2023:

  1. Blandingshund
  2. Border collie
  3. Golden retriever
  4. Labrador retriever
  5. Staffordshire bullterrier
  6. Cocker spaniel
  7. Norsk elghund grå
  8. Pomeranian
  9. Engelsk setter
  10. Jack Russell terrier

Helsefokus og teknologisk innovasjon

Med en imponerende andel av hunder og katter som er ID-merket og registrert, understreker DyreID viktigheten av årlige veterinærbesøk for alle kjæledyr, også de uten synlige helseproblemer. Over 66% av hundene i databasen besøkte en veterinær i 2023, noe som speiler en økende bevissthet om dyrehelse blant norske dyreeiere.

DyreID-appen, som har over 110 000 nedlastinger, er et testament til selskapets engasjement for å tilby førsteklasses helseovervåking og støtte til dyreeiere gjennom digital innovasjon. Appen fungerer ikke bare som en informasjonskilde, men også som en personlig assistent for dyreeiere, og tilbyr skreddersydde råd basert på individuelle dyreprofiler.

Vi takker DyreID for å dele data med oss alle og gleder oss til å lese neste kjæledyrsrapport!

Flere nyheter

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.