Leddmobilisering for hund og katt

Ved leddmobilisering er målet å gjenopprette den motoriske funksjonen i leddet etter en skade eller et ortopedisk inngrep. Leddmobilisering kan påbegynnes tidlig etter operasjonen og i mange tilfeller allerede dagen etter, så lenge man begynner forsiktig.

PROM

(Passiv range of motion/ passiv bevegelsestrening)

PROM er en spesifikk mykgjørende bevegelse av leddet, hvor stivheten reduseres ved hjelp av diverse bøye- og strekkøvelser. Disse øvelsene kan etter instruksjon med fordel utføres av dyreeier selv hjemme.

AROM

(active range of motion/ aktiv bevegelsestrening)

Ved AROM arbeider dyret selv med bevegelsesøvelser. Akkurat som PROM utføres AROM for å øke bevegelsen i leddene og aktivisere bløtvevet rundt problemområdet.

Eksempler på AROM- øvelser er å gå over små hinder slalåm og sitt/stå øvelser. Disse øvelsene utføres også hjemme. Denne form for bevegelse er ofte en god metode til å aktivere dyret mentalt under rehabiliteringsperioden og er velegnet til alle dyrearter.

Ta kontakt med veterinær

Hvis du synes dette høres ut som symptomene kjæledyret ditt har, anbefaler vi at du tar kontakt med en veterinær for en konsultasjon.

Last ned AniCura-appen


Så har du en AniCura-veterinær med deg i lomma uansett hvor du er, hver dag mellom 0700 og 2200.

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.