Nyt en trygg jul med din pelskledde venn

Julen er rett rundt hjørnet, og husene våre er fylt med velduftende juleblomster, julekaker, granbar og julemat av alle slag. Som eier av hund eller katt er det imidlertid mange ting du bør holde et øye med. Vi i AniCura har derfor samlet de viktigste tipsene som sørger for at kjæledyrene våre også skal få en god jul.

Det er lett å glemme at mange ting knyttet til jul kan være farlige for kjæledyret ditt. Spesielt om du er nybakt hunde- eller katteeier.

– Du pynter kanskje med juleblomster, legger gaver og godsaker på bordene, tenner lys og setter bolledeigen til heving. Forgiftning hos hunder og katter er spesielt vanlig rundt julehøytiden.

Mens vi mennesker gjerne koser oss med sjokolade og julemat, er ikke dette noe som hunden eller katten skal få tilbud om. Sjokolade er giftig for hunder, og for fet og salt mat egner seg på ingen måte i matskålen til enten hund eller katt.

– Det er lett å la seg friste og skjemme bort pelsklingen din litt ekstra i ferier, men de færreste er klar over hvor små mengder mat som kreves for at hunden eller katten din får for mye fett og kalorier. Andre risikoer, bortsett fra mat, er gavebånd, glitter og juleplanter av ulike slag.

– Katter elsker å tygge på planter hvis de får sjansen. Derfor kan det være greit å tenke på hvor man skal plassere for eksempel hyasinter og amaryllis, som er ekstremt giftige for katten.

AniCuras beste tips for en trygg og koselig jul:

  1. Ikke gi pelsklingen din rester fra julebordet. Fet mat kan utløse alvorlig gastrointestinal-forstyrrelse hos hunder og katter. Løk og hvitløk er også farlig for hunder.
  2. Se opp for skålen med sjokolade! Det er et stoff i sjokolade som er giftig for hunder. Å la en skål med sjokolade stå på salongbordet kan derfor være livsfarlig for hunden.
  3. Vær forsiktig med å la glitter og gavebånd være tilgjengelig, da de lett kan sette seg fast i mage eller tarm.
  4. Plasser treet på et egnet sted i huset. Juletrekuler i glass kan kutte dyrepoter, og furunåler er vanskelige å fordøye for både hunder og katter. Juletrebelysningen skal også være utenfor rekkevidde for nysgjerrige kjæledyr.
  5. Tenk på levende lys som lett kan bli veltet av en logrende hund eller kattens hale. Plasser dem såpass høyt at kjæledyret ikke kan nå dem. La heller aldri din pelskledde venn være i et rom med levende lys uten tilsyn.
  6. Vær forsiktig med juleblomstene: Hyasinter, amaryllis, julestjerner og juleroser er giftige for hunder og katter.
  7. Ikke la en hevende bolledeig stå åpen og lett tilgjengelig. Bolledeigen kan gi akutt mageproblemer, og rosiner er giftige for både hunder og katter

Finn en klinikk nær deg

Har denne artikkelen hjulpet deg?

Velg det som passer din situasjon eller skriv selv. Vi setter stor pris på tilbakemeldingen din.

Takk skal du ha!

Det setter vi stor pris på

Last ned AniCura-appen nå!

Så har du en AniCura-veterinær med deg i lomma uansett hvor du er, hver dag mellom 0700 og 2200, hele året. I AniCura-appen får du raskt svar på viktige spørsmål, og med AniPlan får du ubegrensede besøk i AniCura-appen.
Les mer om appen

Vil du laste ned direkte?

Get it on Google PlayDownload on the App Store

Hvilken katt passer for meg?

Å velge riktig rase er avgjørende for et godt og livslangt vennskap. Kattens behov for pelspleie og dens medfødte kvaliteter og tilbøyeligheter må passe med deg og dine behov. Vår katterasevelger vil gi deg en pekepinn på hvilke raser som kan matche deg og din livsstil.
Ta testen her!

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.