AniCura setter fokus på seniorer

Bestill en utvidet seniorundersøkelse i mars på alle våre klinikker. Les mer

Hvordan gjøre julen best for dyrene

Så skjedde det i år igjen, julen kom brått på! Men hyggelig er det, og det pyntes og koses kanskje litt ekstra i år for å dempe skuffelse over nye restriksjoner?

Med julen kommer gjerne litt julestress, men også gjester, hyggelig kaos og julemat, og vi elsker det. Mange kjæledyr liker imidlertid faste rutiner og at tingene er som de bruker å være. Derfor kan de kanskje bli stresset over at huset ser annerledes ut, rutiner endres og at det kanskje kommer gjester eller at dere skal bort på julebesøk. Her har vi samlet noen tips og råd for å gjøre julen trygg og fin for deg og kjæledyret ditt.

5 tips for en trygg julefeiring for din hund eller katt:

1. Reduser stress ved forandringer.

Prøv å holde på de vanlige rutinene rundt fôring og lufteturer så mye som mulig.  Det er smart å lage et trygt sted hvor dyret kan trekke seg unna. Ha mat og vann tilgjengelig, og gjerne noe å tygge på for hunden og en dokasse i nærheten for pus. Gjør dette i god tid før julen så kjæledyret har et kjent sted å være hvis det kommer gjester. Du kan også kjøpe en duftspreder du kan sette i stikkontakten som inneholder beroligende feromoner for hunden eller katten. Dersom du skal reise bort i julen, kan det ofte være bedre for katten å være hjemme med kattepasser.

2. Pass på at dyret ikke spiser noe giftig

De fleste vet at sjokolade er giftig for hunder, men visste du at også rosiner og druer kan være livsfarlig for hunden din? Nøtter og løk er også farlig. Og dersom du har et kjæledyr som tygger på planter bør du ikke kjøpe amaryllis, juleroser, hyasint, julestjerne og misteltein. Liljer er også giftige for katter.

3. Pass på julepynt og levende lys

Pass på så ikke hunden velter knuselig julepynt slik at den kan skade potene, eller at pus leker med knuselige julekuler fra treet. Det kan være fristende for en leken kattunge å spise på glitter, eller for en valp å spise pyntebånd, og dette kan sette seg fast i mage-tarm-systemet om det kommer ned i magen. Viftende haler i nærheten av levende lys kan fort bli veldig brannfarlig, og værhår smelter fort om de kommer i nærheten av adventsstaken!

4. Ikke gi kjæledyret julemat

I hvert fall ikke i store mengder. Mange juleretter inneholder mye fett og salt, og dette kan gi magetrøbbel eller i verste fall mer alvorlig sykdom for hunden eller katten din. I tillegg er ikke alle kaloriene bra, en "liten smakebit" tilsvarer mye mer for et lite kjæledyr enn et voksent menneske.

5. Ting du kan gi - i små mengder

Vi skjønner at det er koselig å dele litt av julematen med din firbente venn, og dette kan du gi i små mengder: ribbe eller stek uten svor eller fett, laks uten ben, kjøttboller uten løk og brød uten rosiner. En skje eller to med risengrynsgrøt går også bra, dersom dyret ikke er følsom for melkeprodukter.

Dersom uhellet er ute minner vi om AniCura-appen, hvor du kan snakke med en veterinær alle dager mellom kl.  7-22 – også i julen!

Dersom du har AniPlan-abonnement på hunden eller katten din, har du ubegrenset med konsultasjoner i appen. Les mer om AniPlan her

Når alt dette er sagt, er julen en fin tid for å bruke mer tid med både to- og firbeinte familiemedlemmer. I stedet for ekstra julegodt – gå en ekstra tur! Lek i snøen eller kast ball! Eller lek med katten innendørs. Øverst på ønskelisten til de fleste, både dyr og mennesker, står tid sammen med familien.

God jul fra alle oss i AniCura!

Flere nyheter

 • Pass godt på din eldre firbeinte venn! AniCura setter fokus på seniorer

  Eldre kjæledyr har økt risiko for en rekke aldersrelaterte sykdommer. Regelmessige undersøkelser kan heldigvis avsløre skjulte lidelser og betydelig forbedre livskvaliteten for våre gamle venner. Hos AniCura har vi ekstra fokus på seniorkjæledyr og tilbyr utvidede seniorundersøkelser for tidlig oppdagelse og behandling av aldersrelaterte sykdommer.
   Les mer om dette
  • Åpen dag for kjæledyr i rusmiljøet

   Noen kjæledyreiere er dessverre i en slik situasjon at de ikke alltid kan gi sine dyr forebyggende behandling eller hjelp når de har skader og sykdommer. I samarbeid med Kirkens Bymisjon arrangerer AniCura Dyresykehus Sørlandet åpen dag for kjæledyr i rusmiljøet i Kristiansand.
    Les mer om dette
   • Tur i snø og kulde

    I store deler av landet laver snøen ned, til glede for skientusiaster og vinterelskere, og til frustrasjon for de som ikke investerte i snøfreser i år heller. De aller fleste hunder synes snø er stas. I snøen blir luktene fra andre hunder veldig tydelige, og de blir liggende lenge. Tur er enda mer spennende enn før! Men kulde, salt og skitur kan by på noen utfordringer for våre firbeinte.
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.