I ti år at vi har formet fremtidens veterinærmedisin; AniCura feirer ti år!

Gjennom det siste tiåret har selskapsdyr fått en stadig viktigere posisjon i familien, og etterspørselen etter høykvalitets veterinærmedisin har økt. AniCura har spilt en viktig rolle i dette, og er i dag etablert som en europeisk familie av velkjente og nøye utvalgte dyresykehus og -klinikker spesialisert på smådyrmedisin.

AniCura ble dannet ut fra ideen om at man med felles ressurser sammen kan skape et bedre behandlingstilbud. 10 år senere har AniCura vokst til en av Europas ledende leverandører av veterinærmedisin med 9500 ansatte, som alle tilbyr moderne, høykvalitets veterinærmedisin til 3,3 millioner kjæledyr årlig på 400 steder i Europa.

 

– Den kommende måneden skal vi feire 10 år med kontinuerlig vekst og fremgang innen veterinærmedisinen. Vi kan se tilbake på en sterk historie med investering i forskning, kunnskapsdeling og ulike initiativer for å utvikle veterinærferdighetene til alle våre medarbeidere, sier Azita Shariati, konsernsjef i AniCura.

 

I 2018 ble AniCura en del av Mars Petcare, og dette var et stort sprang for selskapet.

 

- Som en del av Mars Veterinary Health, en familieeid bedrift med dyptgående kunnskap om alle aspekter av kjæledyrpleie, er vi veldig begeistret for å kunne gjøre en forskjell for mennesker, kjæledyr og for planeten vår, sier Azita Shariati.

 

En viktig del av AniCuras suksess har vært det tette samarbeidet og kunnskapsdelingen på tvers av organisasjonen. Et eksempel er AniCuras forskningsfond som ble etablert i 2015, og som til sammen har finansiert forskning for 6 millioner SEK. I dag spiller fondet fortsatt en viktig rolle i avansert klinisk forskning i industrien. Fra 2019 ble størrelsen på AniCuras forskningsfond doblet i størrelse, ved støtte fra Mars Veterinary Health.

 

AniCura vil blant annet markere sitt 10-årsjubileum ved å donere til ledende veterinærfakulteter ved universiteter i Sverige, Frankrike, Nederland og Tyskland* for å akselerere klinisk forskning som bidrar til å utdype veterinærgruppens tilkobling til fremtiden for veterinærmedisin.

 

* Ludwig Maximilian Universitetet i München (Klinikk for smådyrmedisin), Utrecht University (Veterinærmedisinsk fakultet), Veterinærcampus i Lyon (VetAgro Sup), SLU - Sveriges lantbruksuniversitet (Veterinærmedisinsk fakultet).

Flere nyheter

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.