I ti år at vi har formet fremtidens veterinærmedisin; AniCura feirer ti år!

Gjennom det siste tiåret har selskapsdyr fått en stadig viktigere posisjon i familien, og etterspørselen etter høykvalitets veterinærmedisin har økt. AniCura har spilt en viktig rolle i dette, og er i dag etablert som en europeisk familie av velkjente og nøye utvalgte dyresykehus og -klinikker spesialisert på smådyrmedisin.

AniCura ble dannet ut fra ideen om at man med felles ressurser sammen kan skape et bedre behandlingstilbud. 10 år senere har AniCura vokst til en av Europas ledende leverandører av veterinærmedisin med 9500 ansatte, som alle tilbyr moderne, høykvalitets veterinærmedisin til 3,3 millioner kjæledyr årlig på 400 steder i Europa.

 

– Den kommende måneden skal vi feire 10 år med kontinuerlig vekst og fremgang innen veterinærmedisinen. Vi kan se tilbake på en sterk historie med investering i forskning, kunnskapsdeling og ulike initiativer for å utvikle veterinærferdighetene til alle våre medarbeidere, sier Azita Shariati, konsernsjef i AniCura.

 

I 2018 ble AniCura en del av Mars Petcare, og dette var et stort sprang for selskapet.

 

- Som en del av Mars Veterinary Health, en familieeid bedrift med dyptgående kunnskap om alle aspekter av kjæledyrpleie, er vi veldig begeistret for å kunne gjøre en forskjell for mennesker, kjæledyr og for planeten vår, sier Azita Shariati.

 

En viktig del av AniCuras suksess har vært det tette samarbeidet og kunnskapsdelingen på tvers av organisasjonen. Et eksempel er AniCuras forskningsfond som ble etablert i 2015, og som til sammen har finansiert forskning for 6 millioner SEK. I dag spiller fondet fortsatt en viktig rolle i avansert klinisk forskning i industrien. Fra 2019 ble størrelsen på AniCuras forskningsfond doblet i størrelse, ved støtte fra Mars Veterinary Health.

 

AniCura vil blant annet markere sitt 10-årsjubileum ved å donere til ledende veterinærfakulteter ved universiteter i Sverige, Frankrike, Nederland og Tyskland* for å akselerere klinisk forskning som bidrar til å utdype veterinærgruppens tilkobling til fremtiden for veterinærmedisin.

 

* Ludwig Maximilian Universitetet i München (Klinikk for smådyrmedisin), Utrecht University (Veterinærmedisinsk fakultet), Veterinærcampus i Lyon (VetAgro Sup), SLU - Sveriges lantbruksuniversitet (Veterinærmedisinsk fakultet).

Flere nyheter

 • Nå er det båndtvang - hvordan kan jeg aktivisere hunden?

  Båndtvang gjelder fra og med fra 1. april til og med 20. august for hund i hele landet. Det er viktig for hunder å få beveget seg og aktivisert seg, selv om det er båndtvang. Vi har derfor samlet noen tips og aktiviter som kan passe, selv om hunden må være i bånd.
   Les mer om dette
  • Flåtten er her!

   Vårvarmen har allerede kommet i store deler av landet, og flåtten blir aktiv ved temperaturer over 4 grader. Mange har allerede funnet flått på sin hund eller katt. Flåttsesongen starter tidlig og varer lenge, og det er på tide å tenke på forebyggende preparater!
    Les mer om dette
   • Kattepest påvist i Agder!

    Flere har sikkert fått med seg at den svært smittsomme sykdommen Parvovirus-infeksjon hos katt, også kalt kattepest er påvist i agder. Vi oppfordrer alle katteeiere til å ta en titt i helsebok og pass, når fikk din katt sin siste vaksine? Er den beskyttet med riktig vaksine?
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.