Når noen skal passe dyret ditt

Skal du på tur alene, mens Fido eller Mons får være hjemme eller hos venner? Gjør dyrepasser-livet enklere med disse tipsene!

Skrevet av
Sasja Rygg

Mange er glade for å få passe en skjønn katt eller en deilig hund en stund, mens du er på tur. Kanskje vurderer de å skaffe et dyr selv? Da er dette en ypperlig anledning til å prøve det ut i praksis. Om du overlater din firbente venn til en ikke dyrevant passer, er det visse forhåndsregler du kan ta for å gjøre det så enkelt som mulig å hjelpe. Da er sjansen for at du også får hjelp neste gang større!

Akutte situasjoner

Skriv ned nummeret til veterinær, navn på forsikringsselskap og polisenummer, samt om dyret bruker faste medisiner. Det er stressende for en dyrepasser om det skulle skje et uhell eller dyret skulle bli sykt, gjør det så enkelt som mulig for dem! Avklar betalingsmetode om det blir nødvendig med behandling hos veterinær, og har du et tak for hva du vil eller kan betale, kan det være greit å formidle dette.

Fôr

Ta med rikelig av det fôret dere bruker til daglig, samt instrukser om mengde fôr per dag. Fôrbytter kan gi diaré, og det er både best og tryggest for dyret å spise sin vante kost når du ikke er der. Har dyret noen ting den ikke tåler, si fra. Og gi gjerne beskjed om ting du som dyreeier synes er opplagt, men som en mindre dyrevant person kanskje ikke tenker på: Ikke kjøttbein til hunden, ikke sjokolade, druer eller rosiner, ikke gi egne smertestillende eller andre medisiner til dyret, ikke la hunden sitte igjen i en varm bil, for eksempel.

Seng/bur/leker

Ta med egen seng eller bur, gjerne med egne tepper i. Slik har katten eller hunden noe trygt å finne trøst i når du ikke er der. Det samme gjelder leker!

Rutiner

Gi passer noen hint om hvordan dine rutiner er. Både hunder og katter er lure, og kan ta seg til rette når ikke matmor eller -far er til stede. Har den lov til å ligge i sengen eller sofaen? Hva gjør du når den tigger? Hvor mange timer går dere tur? En oppofrende dyrepasser kan ende med å gå tur i det uendelige, eller gi triple doser godbiter, «fordi det så ut som den trengte det»!

Vær tilgjengelig

Pass på å være tilgjengelig på telefon/SMS i alle fall deler av dagen, slik at den som passer kan stille deg spørsmål. Om dette er helt umulig, oppgi nummeret til en som kjenner dyret godt og som er dyrevant, slik at passer kan stille spørsmål ved behov og slipper å gjette seg frem til ting.

God tur! 

Flere nyheter

 • Åpen dag for kjæledyr i rusmiljøet

  Noen kjæledyreiere er dessverre i en slik situasjon at de ikke alltid kan gi sine dyr forebyggende behandling eller hjelp når de har skader og sykdommer. I samarbeid med Kirkens Bymisjon arrangerer AniCura Dyresykehus Sørlandet åpen dag for kjæledyr i rusmiljøet i Kristiansand.
   Les mer om dette
  • Tur i snø og kulde

   I store deler av landet laver snøen ned, til glede for skientusiaster og vinterelskere, og til frustrasjon for de som ikke investerte i snøfreser i år heller. De aller fleste hunder synes snø er stas. I snøen blir luktene fra andre hunder veldig tydelige, og de blir liggende lenge. Tur er enda mer spennende enn før! Men kulde, salt og skitur kan by på noen utfordringer for våre firbeinte.
    Les mer om dette
   • Tips til valentinsdagen

    Det renner over av gavetips og idéer til romantiske gester for tiden – og vi er ikke dårligere! Vi elsker jo våre firbeinte venner til månen og tilbake. Men hva ønsker egentlig Fido og Mons seg i gave?
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.