Avføringsprøve fra hund

For hunder med tilbakevendende mage-tarmproblemer, kan det være av interesse for veterinæren å analysere en avføringsprøve.

Avhengig av symptomer kan ulike analyser brukes for å se etter forekomst av blant annet blod, mage-tarmparasitter, virus eller bakterier. Prøvesvaret kan, sammen med andre undersøkelser og hundens symptomer, hjelpe veterinæren til å stille riktig diagnose.

Prøven

Avføringsprøven kan leveres i en pose eller en boks samtidig med veterinærbesøket. Undersøkelsen kan bli sikrere om det tas avføringsprøver over flere dager. I mange tilfeller har klinikken prøvepakker du kan få med for å samle prøven - spør ved din klinikk. Den ferskeste prøven bør ikke være eldre enn 24-30 timer. Prøv å ta en så ren prøve som mulig, uten gress, stein eller lignende.

Avhengig av hvilken type prøve det er kan det være at prøven skal lagres i kjøleskap eller i fryser - spør din veterinær hvis du er usikker. 

Prøvesvar

Avhengig av hvilken analyse som etterfølges, kan det ta opptil én uke før analysen er klar. Prøvesvaret kan gi en forklaring på symptomene, men i blant er det behov for ytterligere prøver og undersøkelser.

 

Redigert av veterinær i AniCura, februar 2023

Ta kontakt med veterinær

Last ned AniCura-appen


Så har du en AniCura-veterinær med deg i lomma uansett hvor du er, hver dag mellom 0700 og 2200.

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.