Vi har fått ny hjemmeside

Vi håper du liker den. Med alle store systemendringer kan det komme litt rusk i maskineriet, og vi beklager på forhånd om en knapp ikke virker eller det skulle stå hund i stedet for katt et sted eller to. Vi lover at om du kommer til oss på klinikkene kan vi forskjell på hund og katt!

Overvektig katt? Her er 5 treningstips du kan prøve

Overvektige katter har dårligere livskvalitet, og i tillegg kan fedme redusere forventet levetid betraktelig. Det er ikke bare fôret som øker kattens vekt; også aktivitetsnivået spiller inn på kiloene. Her får du fem treningstips som både er gøyale og gjør livet til katten din bedre.

Overvektige katter har økt risiko for diabetes, leddgikt, hjertesykdom, urinveisproblemer og leversykdom. I tillegg har overvektige de større risiko for infeksjoner, og økt risiko under operasjon og anestesi. De kan også få hudproblemer siden fedme ofte gjør dem ute av stand til å rengjøre pelsen selv.

Hvordan øke aktivitetsnivået hos katten

En overvektig katt er ofte tungpustet og har redusert toleranse for aktivitet. Da er det ikke nødvendigvis lett å vite hvordan du skal gå frem for å snu trenden.

– Du bør øke mosjoneringen i takt med at kattens form blir bedre. Varier og vær kreativ når det gjelder treningen, sier dyrepleier Anna Hollister fra AniCura Kongsvinger Veterinærklinikk.

Anna Hollister.jpg

Dyrepleier Anna Hollister

5 Treningstips for din katt

Katter trenger ikke bare mosjon, men også hjernetrim. Utekatter får gjerne godt med begge deler når den er ute på sine oppdagelsesferder. Innekatter og utekatter som er mer inne på høst- og vinterhalvåret har derimot et større behov for å bli jevnlig aktivisert.

1. Varier hvor du plasserer matskålen i ny og ne.

Du kan gjemme maten på forskjellige steder – for eksempel under sofaen, i et annet rom enn katten er vant til eller utendørs for utekatter. Du kan også plassere maten på høyder, slik at katten må klatre for å få tak i den. Dette er med på å stimulere jaktinstinktet hos katten ettersom den må søke etter maten.

2. Aktiver med ball

Aktiviseringsballer/kuler er en god måte å få katten til å leke og aktivisere seg på. I tillegg begrenser slike aktiviseringsballer et altfor raskt matinntak hos katten.

3. Ta innekatten ut på tur

Ta på innekatten sele og kobbel, og ta den med ut. Det kan ta litt tid før katten venner seg til det, men dersom du er tålmodig vil du snart ha en trofast turkamerat.

4. Agilitytrening

Lær katten noen enkle triks: lag en agilitybane og tren katten din til å hoppe, krype og gå slalåm.

5. Prøv deg frem med leker

Det finnes flere fine aktiviseringsleker for hund som kan fungere like godt på katt. Prøv deg gjerne fram slik at du finner noe katten din vil like.

Kong til katt.jpg

Aktiviseringsball fra Kong. Her må katten jobbe for å få ut maten sin.

 

Agilitybane katt.gif

Agilitybane for katt, dette kan du fint lage av det du har tilgjengelig hjemme. Bilde: Trixie Cat Agility

 

Aktivitetsleke katt.jpg

Kun fantasien setter grenser. Bilde: Diyparagatos.blogspot.com

 

Klorestativ katt.png

 

Invester gjerne i et godt klatrestativ eller lag et selv.

 

laserleke katt.png

Katter elsker laserlek

 

Vibrerende katteleke.png

 

Denne vibrerende katteleken gjør litt av jobben for deg

AniPlan kan være løsningen

AniPlan er et abonnement hvor du betaler 86 – 319 kr i måneden for god og jevnlig oppfølging fra veterinærer og dyrepleiere hos AniCura. Ettersom denne helsepakken er skreddersydd vil det være enklere å få hjelp med akkurat det du trenger – som for eksempel overvekt hos katten din.

"Du får god rabatt på en rekke helsetjenester og produkter for katten din. Så et slikt abonnement er absolutt noe jeg vil anbefale," sier Hollister.

Les mer om AniPlan til katt her

 

 

Ta kontakt med veterinær

Hvis du synes dette høres ut som symptomene kjæledyret ditt har, anbefaler vi at du tar kontakt med en veterinær for en konsultasjon.

Last ned AniCura-appen


Så har du en AniCura-veterinær med deg i lomma uansett hvor du er, hver dag mellom 0700 og 2200.