AniCura samarbeider med Dyrebar Omsorg

Har du hørt om Dyreassisterte Intervensjoner? Mange har nok hørt om terapihund, lesehund eller besøkshund, dette er noen eksempler på hunder som brukes i dyreassisterte intervensjoner. Dyrebar Omsorg er en av Norges fremste aktører innen forskning, utdanning, oppfølging og tilbud av tiltak innen dyreassisterte intervensjoner.

Ønsker du å dele glede sammen med din firbeinte bestevenn? 

I tillegg til å være verdens beste familiemedlem, kan dyr hjelpe mennesker med en rekke utfordringer i hverdagen. Dette er tilfelle med terapidyr. De kan bidra til å forbedre og løse mange problemer hos både barn, voksne og hos eldre mennesker. 

Anicura har inngått et samarbeid med Dyrebar Omsorg, en av Norges fremste aktører innen utdanning av mennesker og dyr som ønsker å jobbe innen helsefremmende arbeid. 

Hvem er Dyrebar Omsorg?

Dyrebar Omsorg ble startet opp i 2004 og har siden den gang ønsket at flest mulig mennesker i alle aldre kan få gleden av samhandling med dyr, og at dette skjer på en sikker måte som ivaretar behov og velferd hos både dyr og mennesker.

Gjennom samarbeidet med AniCura sikrer Dyrebar Omsorg velferden til terapidyrene ved at de får den veterinære oppfølgingen de trenger.

Har du en hund, katt, hest eller andre gårdsdyr du tror kunne passet til å bli terapidyr? 

Dyrebar Omsorg tilbyr opplæring og kurs innen dette fagfeltet som kalles dyreassisterte intervensjoner. I Norge finnes det i tillegg til grunnkurs også universitetsutdanninger slik at du og dyret ditt kan få en utdanning til å kunne jobbe innen dette fagfeltet. 

Hunder er de mest allsidige terapidyrene vi kjenner til. Deres intelligens, følsomhet og hengivenhet til mennesker gjør dem svært nyttige i forskjellige rehabiliteringssammenhenger. I tillegg til utdanning for hund og eier finnes det også utdanning og kurs for katter, hester og gårdsdyr.

Sammen med Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) tilbyr Dyrebar Omsorg universitetsutdanning innen dyreassisterte intervensjoner med hund, hest og gårdsdyr. Dyrebar Omsorg har også utviklet retningslinjer for hund på institusjon sammen med Helsedirektoratet. Disse kan du få ved å henvende deg til Dyrebar Omsorg.

Best i Norge

Dyrebar Omsorg har utdannet og kurset flere hundre terapidyr siden oppstart og har nå utviklet og ferdigstilt det som kan bli Norges største community for alle som praktiserer innen dyreassisterte intervensjoner på tvers av arter. Nettverket består av team som jobber på tvers av fagfelt og behandlingsmetoder. Det jobbes innen behandling av angst, depresjon, PTSD, pedagogisk læring, spiseforstyrrelser, fysioterapi, demens, ADHD osv. 

Lurer du på om dette kan være noe for deg? Les mer om deres kurstilbud på Dyrebar Omsorg

Sitat fra klient:

“Terapihunder som et tilbud synes jeg er flott. Det er fint å kunne oppsøke en hund for litt kos, uten at man trenger å sette ord på det man føler. For mange kan det å gå til en terapihund, være det første steget på veien til å erkjenne at en trenger hjelp"

 - Kamilla Hauger

Det er fint å kunne oppsøke en hund for litt kos, uten at man trenger å sette ord på det man føler

Utdannet besøkshund team: 

“Besøkshundkurset var veldig nyttig, spesielt lærte jeg mye om hundens signaler,  kroppsspråk og hvordan de leser oss (her blir man aldri utlært tror jeg). Jeg likte også at de forklarte hvordan man får en god innlæring hos hund. I tillegg var kurset veldig informativt med tanke på hundens helse, både mentalt og fysisk, og hvordan vi som ansvarlige hundeeiere kan følge opp dette hjemme selv. For de som ønsker å bli besøkshund er dette kurset veldig nyttig, og man lærer hvordan man legger opp et besøket, hva man gjør i forkant for å forberede både hund og klient, og etter besøket. Veldig profesjonelt og utrolig mye viktig kunnskap. Anbefales virkelig!”

Sitat fra rektor:

 «Å møte opp på et hyggelig kjøkken med te-lukt, vennlige stemmer, hverdagslige samtaler og ikke minst, hunder som har savnet  deg og bare venter på at du skal sette deg ned så de kan få kos, står i stor kontrast  til skolens rammer og hverdag.»

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.